1
2 .1 מותג העגבניות באיטליה. 1 מספר .2 מותג איטלקי ותיק, שנה, 100־ בן יותר מ .1899 משנת .3 מתמחה במוצרי עגבניות בלבד. .4 רוב המוצרים מיוצרים בפארמה שבאיטליה, בלב אזור חקלאי המתמחה בגידול עגבניות.
3 .5 המפעל עובד רק שלושה חודשים בשנה – מיולי עד ספטמבר, בזמן הקטיף. .6 כל העגבניות גדלות בטווח של קילומטר מהמפעל. 130 עד .7 הקטיף מתבצע רק כשהעגבניות בצבע אדום עז. עגבניות ירוקות נשארות בשדה. .8 תהליך הייצור כולו מתבצע ביום הקטיף. במרבית המוצרים עוברות בממוצע שש שעות מהקטיף לפחית. .9 כל המוצרים הם בעלי מתיקות טבעית של העגבניות, ללא תוספת סוכר. .10 MUTTI העגבניות של פשוט טעימות, ולכן משדרגות כל מנה. תוכן עניינים פסטה רוזה 4 מאפה פסטה 6 שבלולי פיצה 8 ערב פיצות 10 הטבלה השבועית 15-12 עצות להתארגנות במטבח 16 שקשוקה 18 פתיתים אדומים 20 קציצות ברוטב עגבניות 22 ספגטי כדורי בשר 24 פסטה בולונז 26 פאי רועים 28 Mutti מוצרי 30 : דניה ויינרמתכונים וצילומים 29 ,21 ,17 ,5 ׳ אוריה גבע עמ סטיילינג: תמר בר און עיצוב: נעה דוד עימוד: רסטרטו ייבוא ושיווק בע״מ Ristretto Mutti.co.il אתר המותג:
Mutti Passata 4 חומרים גרם פסטה 500 כף שמן זית 1 שיני שום כתושות 2 Mutti Passata כוסות 2 15% כוס שמנת לבישול 1 כפית מלח ½ להגשה כוס פרמזן מגוררת ½ אופן ההכנה . מבשלים פסטה לפי הוראות היצרן. 1 . במקביל להכנת הפסטה, מחממים 2 שמן זית במחבת גדולה ורחבה, מוסיפים שום כתוש ומערבבים. Passata . יוצקים מחית עגבניות 3 דקות. 5- למחבת ומבשלים כ מוסיפים שמנת ומלח ומבשלים עוד כמה דקות. . מסננים את הפסטה ומעבירים 4 למחבת עם הרוטב. מערבבים היטב דקות, עד 2- על להבה בינונית כ שהרוטב עוטף את כל הפסטה. . מגישים מיד עם פרמזן מגוררת. 5 פסטהברוטברוזה אין הרבה מתכונים שמקובלים על כולם פה אחד. פסטה ברוטב רוזה הוא אחד מהם. ילדים אוהבים אותו בזכות הרוטב החלק והטעם העדין ומבוגרים אוהבים אותו כי הוא קצת מושחת ומאוד טעים! אנחנו אוהבים להכין אותו דווקא ביום ראשון אחרי בישולי סוף השבוע בזכות קלות ומהירות ההכנה!
5
Mutti Passata 6 חומרים גרם פסטה קצרה 500 15% מ"ל שמנת לבישול 250 גרם קוטג' 250 כוס זיתים מגולענים חצויים 1 כפיות מלח 1½ כפית פלפל שחור ½ ביצים 2 מעט שמן זית Mutti Passata בקבוק ½ כוסות גבינה קשה (מוצרלה, 1½ צהובה, גאודה) מגוררת אופן ההכנה . מבשלים פסטה בחצי מזמן הבישול 1 המצוין בהוראות. מסננים. מעלות. 180 . מחממים תנור לחום של 2 . מערבבים שמנת, קוטג', זיתים, מלח, 3 פלפל שחור וביצים בקערה. . מאחדים בין הפסטה לתערובת 4 הלבנה ומערבבים היטב. . משמנים תבנית במעט שמן זית, 5 מפזרים חצי מכמות תערובת הפסטה בשכבה אחידה ויוצקים מעל שכבה .Passata דקה של מחית עגבניות מפזרים את יתר תערובת הפסטה ויוצקים מעל את יתר מחית העגבניות. . מפזרים מעל גבינה קשה מגוררת, 6 40 מכסים ברדיד אלומיניום ואופים בתנור דקות. מסירים את הכיסוי ואופים עוד רבע שעה, עד להזהבה. במקום שוב להכין פסטה ברוטב כלשהו אנחנו מזמינים אתכם לגוון עם מאפה פסטה. היופי כאן הוא האפשרות לבחור את סוג הפסטה שהילדים אוהבים, את התוספות ואפילו את סוג הגבינות. המתכון כאן הוא הבסיס ליצירתיות המשפחתית שלכם! אנחנו אוהבים להכין מאפה פסטה לארוחת ערב, תוסיפו סלט גדול ליד ויש לכם ארוחה משפחתית שבה כולם יצאו מרוצים. מאפהפסטה-פיצה
7
8 Mutti polpa לבצק גרם) קמח רגיל 420( כוסות 3 כוס שמנת חמוצה 1 כוס שמן ⅓ כפית מלח דק 1 כפית סוכר 1 כפות מים קרים 2 שבלולי פיצהמהירים הכנת ארוחה יכולה להפוך לפעילות משפחתית. ילדים אוהבים להתחבר לתהליכי הבישול ולהשפיע על הארוחה המשפחתית הסופית. עם שבלולי הפיצה האלו הם יכולים לקחת חלק גם בהחלטה על התוספות וגם על הטעם הסופי. לרוטב Mutti כפות רסק 3 Mutti Polpa כוס ½ כפות שמן זית 2 שן שום כתושה 1 כפית מלח ½ גרם גבינה קשה מגוררת 300 כוס זיתים פרוסים ½ אופן ההכנה מעלות. 180- . מחממים תנור ל 1 מערבבים את מכינים את הבצק: .2 כל החומרים יחד במיקסר או בעזרת הידיים. לשים היטב עד שנוצר בצק רך וחלק. דקות. 20 . מניחים לבצק לנוח 3 מעבירים את הבצק למשטח מקומח, חוצים אותו לשני חלקים ומרדדים דק מאוד כל חלק מהבצק למלבן צר וארוך. מערבבים רסק מכינים את הרוטב: .4 Polpa עגבניות עם עגבניות חתוכות ומתבלים בשמן זית, שום ומלח. . מורחים שכבה דקה מהרוטב על שני 5 חלקי הבצק, משאירים שוליים של ס"מ ללא רוטב בצד הארוך והרחוק, ומפזרים גבינה וזיתים. . מגלגלים את אחד מחלקי הבצק לגליל 6 מהודק, מניחים אותו כשהתפר כלפי מטה ופורסים לפרוסות ברוחב שני ס"מ. חוזרים על הפעולה עם חלק הבצק השני. . מניחים את שבלולי הבצק במרווחים זה 7 מזה בתבנית מרופדת בנייר אפייה. דקות, עד ששבלולי הפיצה 25- . אופים כ 8 זהובים. אל תפחדו מהבלגן שיכול להיווצר במטבח, תהנו מזמן יצירה ובישול משותף עם הילדים ובסוף תרוויחו יותר מאשר מטבח נקי. Mutti רסק
9
10 הכנת פיצה ביתית היא משימה כיפית שכל המשפחה לוקחת בה חלק. את הבצק מכינים אחר הצהריים בעשר דקות בלבד ומניחים להתפחה. כשהבצק מוכן, כל אחד יכול להכין לעצמו את הפיצה שהוא אוהב. ערבפיצות ערב פיצות יכול להפוך למסורת משפחתית, תכננו אותו ליום שאתם יודעים שיש לכם זמן להתפיח בצק אחר הצהריים. אופן ההכנה . מערבלים קמח ושמרים בקערת 1 המיקסר עם וו לישה במהירות אטית כדקה. . מוסיפים תוך כדי ערבול, מים בזילוף 2 איטי ולבסוף את המלח ומערבלים עד לקבלת בצק. יוצקים שמן זית וממשיכים בערבול עד שהבצק אחיד ונעים למגע. . מכסים את הקערה בניילון נצמד 3 ומניחים לבצק לנוח בטמפרטורת החדר שעה-שעה וחצי, עד שהוא מכפיל את נפחו. מוציאים את הבצק מהקערה, לשים להוצאת אוויר ומחלקים לשישה או שמונה חלקים שווים. יוצרים מכל חלק כדור בצק ומניחים על מגש. מכסים במגבת ומתפיחים שעה וחצי נוספות. . מחממים תנור לחום הגבוה ביותר 4 במצב טורבו. . פותחים כל כדור בצק בעזרת מערוך 5 או בעזרת הידיים, מניחים על נייר אפייה (כדי שיהיה קל להעביר לתבנית) מורחים רוטב פיצה ומפזרים גבינה קשה מגוררת ותוספות. . מעבירים לתבנית ואופים בחלק התחתון 6 דקות, עד שהבצק 8-10 של התנור והגבינה מזהיבים. פיצות גדולות או 6- חומרים ל פיצות בינוניות 8- ל גרם) שמרים יבשים 10( כף 1 מ"ל) מים 600( כוסות 2 ⅓ 00 ק"ג קמח פיצה ופוקצ׳ה 1 כף גדושה מלח דק 1 כף שמן זית 1 Mutti פחית רוטב פיצה 1 גרם גבינה קשה מגוררת 500 תוספות לבחירה Mutti Pizza Sauce
11
12
13 אחת מההתמודדויות הגדולות ביותר שלנו בניהול משק הבית היא הבישול היומיומי. אנחנו רוצים להיות הורים שמכינים אוכל טרי יום-יום לעצמנו ולילדים – אוכל טעים, מזין ומגוון; אוכל שכולם יאהבו, שיסיימו את כולו מהצלחת – וכמובן שיפרגנו לנו. האמת היומיומית הרבה יותר מורכבת מהחלום: אין לנו זמן וכוח לבשל, לפעמים אנחנו מרגישים חסרי ביטחון בהכנת מתכונים חדשים או שמגוון המנות שכל בני הבית אוהבים מצומצם מאוד. אחת מהדרכים להתמודד עם האתגר היא להכין טבלה שבועית, שבה כולם יודעים מראש מה מכינים ומה אוכלים בכל יום. הטבלה השבועית עושה לנו סדר. לא צריך לשבור את הראש מה מכינים באותו יום, ההתארגנות בקניות ובהכנות יעילה יותר וחוסכת זמן וכסף, והילדים יודעים מה מצפה להם בכל אחד מימי השבוע. אף שהטבלה שלנו מתבססת על חומר גלם אחד – עגבנייה, האפשרויות לארוחות משפחתיות הן רבות, חלקן קלאסיות מאוד. העגבנייה מככבת בכל כך הרבה מנות שהן אבני יסוד בתזונה של משפחות בארץ, כך שהיה לנו קל וטבעי ליצור טבלה שבועית עם מאכלים שכולם אוהבים. תהנו!
14 פסטה ברוטברוזה פסטה בולונז פאיר טוסטים וסלט ערב פיצות מא פיצה-
15 קציצות ופתיתיםאדומים פסטה MEATBALLS רועים שקשוקה שבלוליפיצה מהירים אפה -פסטה
16 ״מה אוכלים היום?״ את השאלה הזו אנחנו כהורים שומעים כמעט בכל יום, חלקנו בוקר צהריים וערב… לבשל אוכל טרי יום יום, לספק את הדרישות של כל בני המשפחה במקביל לעבודה וניהול שוטף של החיים זו משימה מאתגרת. מעבר לעבודה עם הטבלה השבועית, אספנו עבורכם כמה טיפים חשובים שיוכלו להפוך את המשימה לקלה ומהנה יותר לכל המשפחה! לכו לקניות עם רשימת מצרכים שאתם צריכים זה חוסך זמן וכסף כשיודעים בדיוק לשבוע הקרוב, מה צריך ולא קונים מתוך חשקים. אחד הדברים החשובים ביותר מלאו את המזווה. הוא למלא את ארונות המזווה בשפע של מזון יבש שאפשר לשלוף מתי שצריך ולתקתק ארוחה. מגוון כמובן אבל גם פסטות, Mutti שימורי עגבניות של פתיתים, קוסקוס ודגנים. ,שתפו את בני המשפחה בבניית הטבלה השבועית כשכולם לוקחים חלק בקבלת ההחלטות יש פחות בררנות והתנגדות למנות מסויימות. ככל שתתנהלו בטחון במטבח הוא שם המשחק! בבטחון רב יותר במטבח כך משך הבישול יתקצר והטעמים ישתפרו. נסו להכין מנה אחת מספר פעמים עד שאתם כבר לא צריכים לקרוא את המתכון ותראו איך הבטחון שלכם גדל! לפעמים משימת חלוקת עבודה בין בני הזוג. הבישול נופלת על אחד מבני הזוג והיא מאוד מכבידה ומעייפת. נסו לשבת יחד ולעשות חלוקה שתהיה טובה ומקלה, גם אם יש הורה שלא יודע לבשל הוא יכול לקחת אחריות על טוסטים וסלט או ללמוד להכין מנה או שתיים מהחוברת. הכינו כמויות כפולות וחלקו למנות שאפשר כמו במתכון של הבולונז והקציצות להקפיא, מהחוברת. כך תחסכו לעצמכם עבודה ותדעו שתמיד יש משהו במקפיא לימים שלא הספקתם להתארגן. , כשהילדים מעורבים הכניסו את הילדים למטבח בהכנות לארוחה הם מוכנים להתנסות יותר בטעמים חדשים לומדים לאהוב ולהעריך אוכל בצורה שונה. תנו להם מנות בסיסיות! 2-3 למדו בני נוער לבשל הזדמנות גם אם זה עושה לכם בלאגן במטבח, זה יתן להם בטחון ויאפשר להם להשתתף במשימות הבישול המשפחתיות. , תראו והכי חשוב! נסו להנות מתהליך הבישול לילדים שאתם מבשלים בשמחה, ואוכלים בהנאה. הם מסתכלים עלינו ולומדים מאיתנו כל הזמן.
17 החליפו את הקטשופ עם רסק Mutti של ללא תוספת סוכר
18 אופן ההכנה . מערבבים את חומרי התיבול למחית 1 בקערה קטנה ומניחים בצד. . מחממים שמן זית במחבת גדולה, 2 מוסיפים בצל, שום ופלפל ירוק חריף (לא חובה) ומטגנים קלות. Polpa . מוסיפים עגבניות חתוכות 3 ורסק עגבניות ומערבבים. מכסים חלקית דקות. 10 ומבשלים על להבה בינונית . מוסיפים את תערובת התבלינים 4 ומערבבים היטב להטמעת התיבול. . יוצרים גומות ברוטב ושוברים פנימה 5 דקות או 10- ביצים אחת-אחת. מבשלים כ לפי דרגת העשייה שאוהבים. . לפני ההגשה, מפזרים פטה, מתבלים 6 את החלמונים במעט מלח ופלפל ומפזרים עלי כוסברה או פטרוזיליה. חומרים כפות שמן זית 2 בצל גדול קצוץ דק 1 שיני שום קצוצות 2 פלפל ירוק חריף פרוס דק ½ (לא חובה) Mutti Polpa פחית 1 Mutti כף רסק 1 ביצים 5 כוס פטה מפוררת 1/2 מלח פלפל שחור חופן עלי כוסברה או פטרוזיליה לתיבול כפות שמן זית 2 כפית פפריקה מתוקה 1 כפית כמון ½ כפית קימל (לא חובה, מוסיף ½ המון!) שן שום כתושה 1 כפית מלח 1 כפית פלפל שחור ½ שקשוקה שקשוקה היא אחת מהמנות הכי ישראליות שיש. כיף לאכול אותה בכל שעות היום – בוקר, צהריים הופך את ההכנה לקלה ומהירה, והן מעניקות לשקשוקה טעם MUTTI או ערב. השימוש בעגבניות של מתקתק וצבע אדום בוהק! שקשוקה לארוחת ערב היא פתרון מהיר וקל להכנה, כולם מתאספים סביב מחבת אחת גדולה ומתענגים. Mutti polpa Mutti רסק
19
20 Mutti רסק חומרים כפות שמן זית 2 בצל קצוץ 1 שיני שום קצוצות 2 גזר בינוני מגורר דק 1 כפית מלח 1 קורט פלפל שחור כפית פפריקה מתוקה ½ גרם פתיתים 500 כוסות מים רותחים 3 Mutti פחית רסק 1 אופן ההכנה . מחממים שמן זית בסיר ומטגנים קלות בצל, 1 2- עד שהוא מתרכך. מוסיפים שום ומטגנים כ דקות נוספות. . מוסיפים גזר, מערבבים ומתבלים במלח, פלפל 2 ופפריקה. . מוסיפים פתיתים ומערבבים היטב, עד 3 שהתערובת עוטפת את גרגירי הפתיתים. . מערבבים מים רותחים עם רסק עגבניות בכלי 4 נפרד ויוצקים לסיר עם הפתיתים. . מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, 5 דקות. 10- מכסים ומבשלים כ פתיתיםאדומים ילדים מאוד אוהבים פתיתים על כל צורותיהם, אנחנו החלטנו להחביא במנה גם קצת ירקות שמוסיפים ערכים תזונתיים לילדים סרבנים בלי שירגישו. צבענו את כל שמוסיף MUTTI המנה באדום נפלא של רסק העגבניות של גם מתיקות עדינה. הפתיתים שלנו הם תוספת מעולה למתכון של קציצות ברוטב אדום שמופיע גם הוא בחוברת.
21
לקציצות גרם בשר בקר טחון 400 גרם עוף טחון 250 בצל מגורר דק 1 שיני שום כתושות 2 תפוח אדמה קטן מגורר דק 1 כפית מלח דק 1 כפית פלפל שחור ½ Mutti כף רסק 1 ביצה 1 כוס פירורי לחם ½ כוס שמן זית לטיגון ¼ לרוטב Mutti Passata בקבוק 1 כוס מים ½ כפית מלח 1 כפית פפריקה מתוקה ½ להגשה חופן עלי בזיליקום טריים Mutti Passata 22 המתכון הזה אהוב במיוחד על ילדים בזכות הטעמים הפשוטים שלו ועל ההורים בזכות קלות ההכנה. מנה נהדרת לארוחת צהריים ביתית שכולם אוהבים. סוד הקסם של המתכון הוא בשילוב טעמי הטיגון של .MUTTI הקציצות בשמן זית עם הרוטב של אופן ההכנה מערבבים בקערה את מכינים את הקציצות: .1 כל חומרי הקציצות, למעט שמן זית, ולשים היטב כמה דקות לקבלת מסה אחידה. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה. לאחר הקירור יוצרים מהתערובת כדורים קטנים. . מחממים שמן זית במחבת עמוקה וגדולה, 2 ומניחים בשכבה אחת את כל הקציצות (אם אין מקום אפשר לטגן בשתי נגלות). צורבים את הקציצות מכל הכיוונים כמה דקות, עד שהן משנות את צבען ומקבלות גוון שחום, אך לא מתבשלות לגמרי. מערבבים מחית מוסיפים את הרוטב: .3 וחצי כוס מים בקערה בינונית Passata עגבניות ויוצקים על הקציצות שבמחבת. מתבלים במלח ופפריקה. מנמיכים את הלהבה, מכסים דקות. לפני ההגשה מפזרים עלי 20- ומבשלים כ בזיליקום שלמים ומערבבים. קציצותברוטבעגבניות ישנם מתכונים ששווה להכין בכמות גדולה ולהנות מהם גם למחרת בצורת הגשה חדשה כמו פסטה ברוטב כדורי בשר או אפילו להקפיא במנות קטנות ליום שלא הספקנו לבשל אוכל טרי. Mutti רסק
23
24 אופן ההכנה . מערבבים בקערה את כל חומרי 1 הקציצות ולשים היטב כמה דקות לקבלת מסה אחידה. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה. . לאחר הקירור, יוצרים מתערובת 2 הקציצות כדורים קטנים. בשלב זה ניתן לטגן את הקציצות במחבת עם מעט שמן או לאפות בתנור בחום של דקות עד שהן 10- מעלות, כ 200 משנות את צבען. . מכינים את הרוטב: בסיר או מחבת 3 גדולה ועמוקה, מחממים שמן זית ומטגנים קלות את השום. מוסיפים את , מים ומלח Polpa העגבניות החתוכות ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים את הרוטב דקות. 15- כ . מוסיפים את הקציצות לרוטב, מנמיכים 4 דקות 20- את הלהבה, מכסים ומבשלים כ נוספות. . סמוך להגשה מבשלים פסטה לפי 5 הוראות היצרן. כשהפסטה מוכנה, מסננים ומעבירים לסיר עם הקציצות. מערבבים דקות, עד שהרוטב 5- ומבשלים יחד כ עוטף את הפסטה. לקציצות גרם בקר טחון 500 בצל מגורר דק 1 שיני שום כתושות 2 תפוח אדמה קטן מגורר דק 1 כפית מלח דק 1 כפית פלפל שחור ½ כפית פפריקה מתוקה 1 כפית אורגנו יבש ½ ביצה 1 כוס פירורי לחם ⅓ חופן עלי פטרוזיליה קצוצים (לא חובה) לרוטב כפות שמן זית 3 שיני שום קצוצות 2 Mutti Polpa פחיות 2 כוס מים ½ כפית מלח 1 גרם ספגטי 500 היא מנה שנולדה בניו יורק על ידי מהגרים איטלקים. במתכון זה ניתן SPAGHETTI AND MEATBALLS לטגן את הקציצות או לאפות אותן בתנור ואז להוסיף אותן לרוטב. ניתן להכין מראש את תבשיל הקציצות ברוטב ואז לארוחת הצהריים נשאר לכם רק להכין פסטה. ספגטי כדורי בשר Mutti polpa
25
Mutti Passata 26 Mutti רסק אופן ההכנה . חותכים גזר, בצל, שום וסלרי לקוביות קטנות. 1 . מחממים שמן זית בסיר גדול ומטגנים את 2 דקות או עד שהם מתרככים מעט. 5- הירקות כ . מוסיפים בשר טחון ומטגנים על להבה גבוהה 3 דקות תוך כדי ערבוב, עד שפירורי הבשר 4-3 משנים את צבעם. . מוסיפים רסק עגבניות ומערבבים. מוסיפים 4 ועלי דפנה, מתבלים Passata מחית עגבניות במלח ופלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה. . מכסים את הסיר ומבשלים על הלהבה הכי 5 קטנה שעה עד שעתיים. . סמוך להגשה מבשלים פסטה לפי הוראות 6 היצרן. כשהפסטה מוכנה, מעבירים לסיר עם דקות, עד 5- הרוטב. מערבבים ומבשלים יחד כ שהרוטב עוטף את כל הפסטה. חומרים גזר 1 בצל 1 שיני שום 3 מקלות סלרי (ללא עלים) 3 כפות שמן זית 3 גרם בשר בקר טחון 700 Mutti כפות רסק 3 Mutti Passata בקבוק 1 עלי דפנה 2 כפיות מלח גס 2 כפית פלפל שחור ½ גרם פסטה 500 רוטב בולונז הוא אחד מהרטבים האהובים על ילדים ומבוגרים כאחד. הכנתו קלה וטעמו עשיר MUTTI בזכות שימוש בירקות שורש. העגבניות של מעניקות לרוטב מתיקות וצבע אדום בוהק. פסטהבולונז אם כבר מכינים בולונז, שווה להכפיל כמויות. זו מנה שמתאימה מאוד להקפאה או שניתן להשתמש בה להכנת פאי רועים מהחוברת.
27
Mutti Passata 28 אופן ההכנה מחממים מכינים את תערובת הבשר: .1 שמן זית בסיר גדול או מחבת עמוקה 8- ומטגנים בצל, שום, גזר וסלרי כ דקות, עד שהם מתרככים מעט. . מוסיפים בשר טחון ומטגנים על 2 להבה גבוהה, עד שהוא משנה את צבעו. מוסיפים רסק עגבניות ומערבבים. ועלי Passata מוסיפים מחית עגבניות דפנה, מתבלים במלח ופלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים חצי שעה. מבשלים בינתיים מכינים את הפירה: .3 תפוחי אדמה עם הרבה מים ומלח גס עד ריכוך. שומרים שליש כוס ממי הבישול בצד, מסננים ומחזירים את תפוחי האדמה לסיר החם. מועכים לפירה גס ומוסיפים שמן זית, מלח ופלפל לפי הטעם. אם הפירה יבש מאוד, מוסיפים מעט מי בישול לפי הצורך. מעלות. 190 . מחממים תנור לחום של 4 מעבירים את תערובת הבשר לתבנית ומניחים עליה את הפירה בשכבה אחידה. מזלפים מעט שמן זית ומפזרים עלי תימין. דקות ללא כיסוי, עד 35-30 . אופים 5 שהפירה מזהיב. ס"מ 30*20 חומרים לתבנית לתערובת בשר כפות שמן זית 3 בצל בינוני קצוץ דק 1 שיני שום קצוצות 3 גזר בינוני קצוץ דק 1 מקלות סלרי קצוצים 3 גרם בשר בקר טחון 700 Mutti כפות רסק 3 Mutti Passata בקבוק 1 עלי דפנה 2 כפית מלח 1 פלפל שחור לפי הטעם לפירה תפוחי אדמה גדולים 7-6 מקולפים וחתוכים לרבעים כף מלח גס 1 לזילוף + כפות שמן זית 3 מלח כפית פלפל שחור גרוס טרי ½ מעט עלי תימין פאי רועים מנה מהמטבח האנגלי שעושה שימוש באותו מתכון כמו בבולונז האיטלקי. שילוב נפלא בין תבשיל בקר עשיר לפירה קטיפתי. ארוחה שלמה בתבנית אחת! Mutti רסק
29
30 עגבניות,זוהמומחיותשלנו. היא שם נרדף MUTTI שנה שמשפחת 100- כבר יותר מ מתבססים אך ורק MUTTI לעגבניות איטלקיות משובחות. כל מוצרי על עגבניות אדומות, עסיסיות וטריות מאיטליה שנקטפו בשיאן בקיץ מתוקות באופן MUTTI ונארזו בתוך שעות ספורות. העגבניות של טבעי, ללא תוספת סוכר או חומרים משמרים. צבע אדום עז, מתיקות טבעית, מרקם בשרני וטעם של עגבניות טריות שנקטפו בשיא הקיץ. גרם 400 עגבניות תמר איטלקיות אדומות ובשלות, שעברו תהליך של קילוף ואידוי ונטבלו במחית עגבניות חלקה. גרם 400
31 גוון אדום עז, מרקם חלק וקטיפתי ומתיקות טבעית. גרם 700 רסק עגבניות בריכוז כפול. מתיקות גבוהה וצבע עמוק. אריזה נוחה לשימוש חוזר ושמירה על טריות. גרם 185 גוון אדום עז, מרקם סמיך ומתיקות מעודנת. גרם 210 מיוצר מעגבניות אדומות ועסיסיות בתיבול אורגנו ובזיליקום. מרקם בשרני וצבע אדום עז. גרם 400 מחית עגבניות חלקה וקטיפתית בתוספת בזיליקום. גרם 700 קוביות עגבניות חתוכות גס, שרויות במיץ עגבניות טבעי ועסיסי. גרם 690
www.mutti.co.ilRkJQdWJsaXNoZXIy NTkzMDY=