הכנת בורקס בבית מבטיחה לנו שליטה מלאה על חומרי הגלם שאותם אנחנו משלבים ודווקא בהכנת בורקס בחירה של חומרי גלם איכותיים יכולה להקפיץ מאכל רחוב פשוט לנשנוש איכותי שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול! בורקסים קטנים 40 גרם בצק עלים (עדיף חמאה) 700 רסק עגבניות גרם) 210( פחית 1 Mutti Concentrato גרם גבינת מוצרלה /עמק 500 כוס זיתים פרוסים 1 כפית אורגנו יבש 1 חופן עלי בזיליקום טריים ביצה טרופה להברשה 1 מעלות. 180 מחממים תנור לחום של .1 פותחים את הבצק המגולגל (חשוב שיהיה קר) ואם .2 הוא עבה מידי (תלוי ביצרן) מרדדים מעט לעובי של ס״מ. פורסים את הבצק לכל אורכו על משטח העבודה .3 וחוצים באמצע כך שיווצרו לכם שני מלבנים ארוכים. מורחים על הבצק רסק עגבניות, מפזרים גבינה וזיתים .4 ומתבלים במעט אורגנו יבש. מגלגלים את הבצק מהצד הרחב לרולדה ארוכה. .5 (בשלב זה ניתן לעטוף את הרולדה בניילון נצמד ולהעביר למקפיא לשימוש בזמן אחר). ס״מ. 5 פורסים את הרולדה לשבלולים ברוחב .6 מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים את השבלולים עם הפנים כלפי מעלה על התבנית. מברישים את הבצק בביצה טרופה ואופים בתנור .7 דקות עד שהבורקסים זהובים. 25-30 למשך בורקס פיצה 8 גרם] 210 [ MUTTI CONCENTRATO רסק עגבניות גוון אדום עז, מרקם סמיך עם מתיקות מעודנת וטעם עמוק. הרסק מתאים לשימוש במתכונים עזי טעם ותבשילים.
RkJQdWJsaXNoZXIy NTkzMDY=