אבי ביטון מבשל עם Mutti

שף ומסעדן אבי ביטון בעלים של מעדניית סוליקה וקפה פופולר תמיד התחבר לבישול "עילי ביתי" ואת סגנונו הוא שואב מהמטבח הצרפת- ים תיכוני, תוך התבססות על חומרי הגלם מקומיים ועונתיים עם נגיעות מינימליות.

 

קציצות בקר ואפונה ברוטב אדום

קושי בינוני | מנה עיקרית
30 דקות דקות

הקציצות של אבי ביטון

קציצות שהן בית ונחמה, קלות להכנה וישמחו את כל בני המשפחה. שילוב נהדר של רוטב חלק ואפונה ירוקה נימוחה הופך את הקציצות האלו למנה שכולם יאהבו

קציצות בקר ואפונה ברוטב אדום

רכיבים

חומרים להכנת 4-5 מנות

  • 1 בצל קצוץ
  • 2 כפות שמן
  • 500 גרם בשר טחון (צלעות או צוואר)
  • עלים מ-10 גבעולי פטרוזיליה
  • עלים מ-10 גבעולי כוסברה
  • 1/2 כוס פרורי לחם או קמח מצה
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/2כפית מלח
  • 1 ביצה
  • 1/2 כוס שמן לטיגון

לרוטב:

אופן הכנה

  1. להכנת הקציצות: במחבת מעל להבה בינונית מטגנים בצל קצוץ עם 2 כפות שמן עד שקיפות.
  2. קוצצים דק את עלי הכוסברה והפטרוזיליה ומוסיפים לקערה עם הבצל. מוסיפים את הבשר, פרורי הלחם, ביצה, פלפל ומלח ומערבבים עם הידיים את כל המרכיבים היטב, עד לקבלת תערובת נוחה לעבודה.
  3. מכינים קערה עם מים, טובלים את כפות הידיים ויוצרים מהתערובת 12-15 כדורי בשר.
  4. הרוטב: בסיר רחב (רצוי סוטאג'), על להבה בינונית מחממים 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד שקיפות.
  5. מוסיפים לסיר את רסק העגבניות ומערבבים 2 דקות. מכניסים פנימה מחית עגבניות Passata, הפפריקה, המלח, הסוכר והמים הרותחים. מערבבים ומביאים לרתיחה.
  6. מקטינים את הלהבה ומבשלים 10 דקות את הרוטב מעל להבה קטנה.
  7. מכניסים את כדורי הבשר לסיר ומנערים בעדינות כדי שהרוטב יכסה את כדורי הבשר.
  8. שופכים על אפונת הגינה הקפואה מים רותחים, מסננים לאחר 2 דקות ומפזרים בין כדורי הבשר.

הטיפ של MUTTI

  • אפשר להשתמש גם בשתי פחיות של עגבניות חתוכות דק Mutti Polpa
  • אם אין אפונה אפשר להמיר בשעועית ירוקה, במיה, ברוקולי
  • מומלץ להגיע עם אורז או קוסקוס
 

4 תגובות

  1. זה רק אני או שגם אתם שמתם לב שכדורי הבשר לא בושלו ולא טוגנו אלא רק הוכנסו חיים לרוטב ??? 🙂

 
 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

 

DISCOVER more RECIPES