אופן הכנה
- להכנת הבצק: בקערת המיקסר מניחים את כל מרכיבי הבצק ולשים 10 דקות במהירות בינונית. יוצרים כדור מהבצק, מעבירים לקערה משומנת ועוטפים בנילון נצמד. מתפיחים כשעה.
- משמנים תבנית עגולה בקוטר 30 ס״מ ומרפדים בנייר אפיה. יוצרים מהבצק כדורים במשקל 80 גרם כל אחד ומניחים מסביב לתבנית במרווחים. מכסים ומתפיחים 30 דקות.
- מחממים תנור ל 190 מעלות. להכנת הקציצות: מניחים בקערה את כל מרכיבי הקציצות ולשים היטב. מכסים ושמים בצד למנוחה של רבע שעה. לשים שוב ויוצרים קציצות קטנות.
- צורבים את הקציצות במחבת עם מעט שמן ומניחים בצד.
- להכנת הרוטב: מחממים שמן בסיר ומוסיפים את הבצל. מטגנים עד שקיפות ומוסיפים את השום. מטגנים עוד דקה ומוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב. מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה. מוסיפים את הקציצות ומבשלים 35-40 דקות.
- להרכבת המנה: מברישים את כדורי הבצק שתפחו בתערובתהביצה טרופה ואופים בתנור כ- 12 דקות. מוציאים מהתנור ומוסיפים את הקציצות והרוטב למרכז. מחזירים לתנור עד הזהבה של החלה.
הטיפ של MUTTI
- אפשר להכין את המנה הזו עם מתכוני קציצות נוספים הקיימים באתר, רק שימו לב שהרוטב סמיך כדי לא להרטיב יתר על המידה את הקציצות.
- אפשר להכין את הקציצות עם Passta במקום Polpa לקבלת מרקם חלק וקטיפתי.