מאפה פסטה פיצה

קושי קל | מנה עיקרית
10 דקות

ארוחה קלה ומהירה

ארוחה משפחתית קלה ומהירה להכנה. בישלוב בין פסטה, פיצה ופשטידה הופכים את המנה הזו לפתרון מושלם לארוחה שתספק את כל בני הבית.

 

מאפה פסטה פיצה

רכיבים

חומרים להכנת 4-5 מנות 

  • 500 גרם פסטה קצרה
  • 250 מ״ל שמנת מתוקה 15%
  • 250 גרם גבינת קוטג׳
  • ½ 1 כוסות גבינה קשה מגורדת (מוצרלה, עמק, גאודה)
  • 1 כוס זיתים מגולענים חצויים
  • ½ 1 כפיות מלח
  • ½ כפית פלפל שחור
  • 2 ביצים
  • ½ בקבוק מחית עגבניות ובזיליקום

אופן הכנה

  1. מבשלים את הפסטה חצי מזמן הבישול המצויין על החבילה. מסננים.
  2. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  3. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב למעט ½ כוס גבינה קשה ומחית העגבניות.
  4. מאחדים בין הפסטה לבין התערובת הלבנה ומערבבים היטב.
  5. משמנים תבנית במעט שמן זית, מפזרים חצי מכמות הפסטה בשכבה אחידה. יוצקים מעל שכבה דקה של מחית עגבניות. מפזרים את יתרת תערובת הפסטה ומעליה שוב את מחית העגבניות. סה״כ 2שכבות.
  6. מפזרים מעל את הגבינה הקשה, מכסים בנייר אלומניום ומעבירים לתנור ל 40 דקות. מסירים את הכיסוי ואופים עוד 15 דקות עד להזהבה.

הטיפ של MUTTI

  • אפשר לגוון את התוספות והגבינות שבמתכון לפי מה שאוהבים. ניתן להשתמש בפטריות טריות, ארטישוק משומר, זיתים שחורים, תירס או טונה.
  • אם אין לכם מחית עגבניות ובזיליקום אפשר להשתמש במחית עגבניות רגילה ולהוסיף בזיליקום טרי.
 

1 תגובות

 
 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

 

DISCOVER more RECIPES