אופן הכנה
- מכניסים את כל הירקות- גזר, בצל, סלרי ושום למעבד מזון וטוחנים בפולסים עד שהם טחונים דק אבל לא מחית. ניתן גם לקצוץ את הירקות לקוביות קטנות.
- מחממים שמן זית בסיר גדול או מחבת עמוקה. מטגנים את הירקות כ 5 דקות עד שהם מתרככים מעט.
- מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים על אש גבוהה עד שהבשר משנה את צבעו. מוסיפים רסק עגבניות ומערבבים. מוסיפים את העגבניות ועלי הדפנה, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים. מביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש ומכסים. מבשלים למשך חצי שעה.
- מבשלים את תפוחי האדמה עם הרבה מים ומלח עד לריכוך. מסננים ומחזירים לסיר החם. מועכים לפירה גס ומוסיפים שמן זית ומלח ופלפל שחור. אם הפירה מאוד יבש אפשר להוסיף מעט מי בישול.
- מחממים תנור לחום של 190 מעלות.
- מעבירים את תערובת הבשר לתבנית מניחים בעדינות מעל את הפירה בשכבה אחידה. זורים מלח אטלנטי ומזליפים שמן זית.
- אופים למשך 25-30 דקות ללא כיסוי עד שהפירה מזהיב.
הטיפ של MUTTI
- במתכון המקורי של פאי רועים משתמשים ברוטב ווּסטרשייר שנותן עומק טעמים ומליחות. אפשר להוסיף כף ממנו לתערובת הבשר או לוותר ולהשאר בטעמים האיטלקיים.
- אפשר להשתמש גם בעגבניות שלמות מקלופות Mutti Pelati במתכון זה. המנה תתקבל סמיכה ומעט עשירה יותר בטעמים.
4 תגובות
היי MUTTI,
הכנתי את המתכון לפי ההנחיות. מתכון לא מסובך בכלל.
תערובת הבשר מתאימה בהחלט גם לספגטי בולונז. יצא טעיםםםם. הכל חוסל:)
איזה כיף לשמוע, תודה מרטין
המתכונים נהדרים, רציתי לשאול אם אפשר להכין את הפירה מחבילת פירה מהיר אינסטנט או שלא. תודה מראש
יצא מושלם… בטעם ובמראה.. תודה