אופן הכנה
- להכנת הפסטו: במעבד מזון טוחנים בזיליקום, שום, פרמזן וצנוברים. מתחילים להוסיף את שמן זית בזרזיף עדין. עד לקבלת משחה דלילה. אם הפסטו סמיך מידי אפשר להוסיף עוד שמן זית. מתבלים במלח ופלפל. טועמים ומתקנים אם צריך.
- להכנת הקונכיות: בקערה גדולה מערבבים יחד, ריקוטה, מוצרלה, שום ובזיליקום. מתבלים במלח ופלפל. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים ומצפים במעט שמן זית כדי למנוע הידבקות.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- לאחר שהפסטה התקררה מעט אפשר למלא את כל קונכיה בכף מתערובת הגבינה.
- להכנת הרוטב: מערבבים את מרכיבי הרוטב ומבשלים בסיר קטן כ 5-7 דקות. יוצקים את רוטב העגבניות בתחתית התבנית. מניחים את הקונכיות כשהפתח כלפי מעלה. מפזרים פרמזן. אופים למשך 25-30 דקות עד להזהבה.
- לפני ההגשה, מניחים בעזרת כפית פסטו טרי מעל המנה.
הטיפ של MUTTI
- אפשר למלא את הקונכיות גם בתערובת גבינות ותרד או אפילו להפוך את המנה לבשרית עם מילוי של בשר טחון בסגנון בולונז.
- אין בעיה להחליף את הרוטב בתחתית עם Mutti Passata או רוטב הפיצה שלנו. שניהם יתאימו מאוד למנה זו.