פסטה עגבניות וטונה חריפה
רכיבים
חומרים ל 4-5 מנות
1 חבילת פסטה מזי ריגטוני De Cecco
1 פלפל ירוק חריף פרוס לטבעות (ניתן לשנות כמויות בהתאם למידת החריפות הרצויה)
3 שיני שום קצוצות
3 פילטים אנשובי
4 פחיות טונה לבנה אורטיז בשמן (110 גרם כל אחת)
400 מ"ל מחית עגבניות Mutti Passata
½ כפית צ'ילי יבש גרוס
¼ כוס מי בישול של הפסטה
מלח לפי הטעם
½ כוס פטרוזיליה קצוצה
שמן זית De Cecco
אופן הכנה
- מבשלים את הפסטה ע״פ הוראות ההכנה. בתום הבישול שומרים בצד ¼ כוס ממי הבישול.
- במחבת רחבה ועמוקה מחממים 3 כפות שמן זית עם שום, פלפל ירוק חריף ואנשובי עד להזהבת השום.
- מוסיפים צ'ילי יבש ומיד לאחר מכן את מחית העגבניות Mutti Passta. מבשלים למשך 5 דקות על להבה בינונית.
- מסננים את השמן מהפחיות הטונה ומוסיפים למחבת תוך כדי פירוק לחתיכות גסות. מתבלים במלח לפי הטעם. מוסיפים ¼ כוס מי בישול של הפסטה ומבשלים מספר דקות.
- מעבירים את הפסטה המבושלת למחבת עם הרוטב ומקפיצים הכל יחד מעל אש בינונית עד שהרוטב עוטף את הפסטה. מפזרים פטרוזיליה, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
- מעבירים לצלחת הגשה ומזלפים מעט שמן זית.
הטיפ של MUTTI
- אפשר להחליף את הטונה בסרדינים או דגי מקרל משומרים או אפילו בפילה דג טרי שנצרב על הגריל.
- אם אין לכם מחית עגבניות Mutti Passata ניתן להחליף בעגבניות מרוסקות Mutti Polpa או עגבניות שלמות מקולפות Mutti Pelati.