אופן הכנה
- מחממים בסיר שמן זית ומוסיפים את פרוסות הבצל ומטגנים להשחמה. מוציאים את הבצלים ומערבבים אותם עם הגריסים והפריקי. מתבלים במלח פלפל.
- יוצקים מעט שמן זית לתחתית הסיר ומניחים את פרוסות הכרוב, מתבלים במעט מלח.
- מפזרים מעל חצי מתערובת הגריסים והפריקי. מניחים את שאר הירקות- ראש שום, סלקים, סלרי, בטטות ותפוחי אדמה ומפזרים את יתרת תערובת הגריסים (הם לא צריכים לכסות את כל הירקות).
- מערבבים את כל חומרי הרוטב ויוצקים על הירקות. המים צריכים להגיע בדיוק לקו הירקות. אם צריך מוסיפים עוד נוזלים.
- מעבירים לכיריים ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
- מעבירים לתנור בחום 120 מעלות למשך 8-10 שעות.
הטיפ של MUTTI
- חשוב מאוד לתבל את החמין הצמחוני כהלכה עם רסק, מלח, פלפל ומעט מתיקות כיוון שללא הבשר הטעם מגיע מנוזלי הבישול. אם אתם צריכים להוסיף עוד מים (אם משתמשים בסיר גדול) יש להוסיף בהתאמה את התיבול של הרוטב.
- ניתן לשנות ולגוון את הירקות לפי מה שאתם אוהבים.
- אם אין פריקי, אפשר להחליף בבורגול או חיטה.