אופן הכנה
- קולים את החצילים על הגריל או אש חשופה בכיריים. כשהחציל רך וקליפתו מעט שרופה מעבירים לכלי להתקררות למשך 15 דקות.
- מערבבים בקערה עגבניות, שום, מלח, שמן זית ופטרוזיליה קצוצה.
- לאחר שהחצילים התקררו, קולפים את הקליפתם ושומרים את החלק העליון ששומר על צורתם.
- מרכיבים את המנה: בצלחת גדולה ועמוקה יוצקים את רוטב העגבניות. מניחים את החצילים הקלויים על הרוטב, מזלפים טחינה גולמית.
- טוחנים בבלנדר מוט את הרוטב הירוק החריף ומפזרים על החצילים.
הטיפ של MUTTI
- אפשר להשתמש ברעיון של ירקות קלויים על רוטב עגבניות מתובל עם מגוון גדול של ירקות- בצלים, פלפלים, קישואים ועוד.
- אפשר לשלב גם גבינות כמו פטה מפוררת
4 תגובות
רעיון אדיר.
תודה ברכי
גאוני, אהבתי
תודה!