אופן הכנה
- מחממים שמן זית וחמאה במחבת ומאדים את הבצל כ 2 דקות. מוסיפים את האורז ומטגנים קלות עד לשקיפות.
- מגבירים את האש, מוסיפים יין לבן ומערבבים עד לספיגת הנוזלים. מוסיפים 2 מצקות של ציר חם, מערבבים ונותנים לאורז להתבשל עד שהנוזלים נספגים. חוזרים על הפעולה ארבע פעמים, עד שהריזוטו במרקם רך אך מעט נגיס.
- לאחר הסבב הרביעי, מוסיפים אגוז מוסקט, מלח ופרמזן מערבבים ומורידים מהאש. שמים את הריזוטו בקערה, מכסים בניילון נצמד ומעבירים לקירור מוחלט.
- לאחר שהריזוטו קר, לוקחים כף מהאורז, משטחים על כף היד לדיסקית עגולה, מניחים קובייה של גבינת מוצרלה וסוגרים את הכדור. מצפים בפירורי לחם.
- מחממים סיר קטן עם שמן עמוק ובינתיים מכינים את הרוטב.
- מעבירים את העגבניות החתוכות למחבת חמה יחד עם ענף בזיליקום, מבשלים כ 2 דקות, מוסיפים את ציר ירקות ושמנת ומערבבים. מתבלים במלח וצ׳ילי ומבשלים עוד 2 דקות.
- מטגנים את כדורי הארנצ׳יני בשמן עד להזהבה- בודקים כדור אחד כדי לוודא שהמוצרלה נמסה.
- להגשה- מניחים רוטב עגבניות בתחתית הצלחת ומעליה את הארנצ׳יני החם.
הטיפ של MUTTI
- מומלץ להכין כמות כפולה של אורז ריזוטו, חצי בשביל המנה הקלאסית וחצי עבור הארנצ׳יני.
- ניתן למלא את כדורי האורז במגוון מילויים, גבינות קשות מסוגים שונים, מחית חצילים או מחית דלעת, פטריות וכו׳.