אופן הכנה
- להכנת המילוי: מערבבים בקערה גבינת ריקוטה, קוטג׳, גבינה קשה מגורדת וביצה.
- מחממים שמן זית במחבת, מטגנים בצל 3-4 דקות. מוסיפים את השום ומערבבים. מעבירים למחבת את התרד ומטגנים קלות עד שהתרד מאבד מנפחו. מתבלים במלח פלפל ואגוז מוסקט.
- מעבירים את התרד למסננת כדי שיגיר נוזלים ומשאירים להצטננות כ- 10 דקות.
- סוחטים היטב את כל הנוזלים מהתרד, מעבירים לתערובת הגבינות ומערבבים.
- להכנת הרוטב: בסיר קטן מחממים שמן זית ומטגנים קלות את השום. מוסיפים את העגבניות החתוכות ומבשלים על אש בינונית מספר דקות. מוסיפים את עלי הבזיליקום ומורידים מהאש. מתבלים במלח.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- יוצקים שכבה דקה של רוטב עגבניות בתחתית התבנית. מעבירים את תערובת הגבינות לשק זילוף או שקית סנדביץ. גוזרים את הקצה כדי ליצור פתח יציאה רחב לתערובת וממלאים את גלילי הקנלוני.
- מניחים את הגלילים בצורה מסודרת בתבנית בשכבה אחת.
- יוצקים את יתרת רוטב עגבניות, מפזרים גבינת מוצרלה ומכסים בנייר אלומיניום.
- אופים במשך 35 דקות, מורידים את הכיסוי ואופים עד להשחמה (כ 10 דקות).
הטיפ של MUTTI
- את הקנלוני ניתן למלא פסטות במגוון מליות- גבינות שונות, ירקות או אפילו בשר.
- אם אין לכם Mutti Polpa אפשר להמיר ברוטב Mutti Pssata
- אם אין לכם שק זילוף אפשר להשתמש בשקית סנדביץ פשוטה ולחתוך את הפינה.
3 תגובות
האם השימוש בנייר כסף הוא הכרחי?
המתכון לא מדוייק בכלל
הבלילה לא מספיקה אפילו 250 גרם קנלוני, הייתי צריכה להכין בלילה נוספת- ועדיין לא הספיק לכל ה500 גרם. הרוטב האדום לא מכסה את כל התבנית, גם אותו הכנתי שוב.
תודה על התגובה, אתה צודק לגבי הכמויות ובאמת נפלה טעות במשקל הפסטה. חבילת קנלוני היא בד״כ 250 גרם ולכן המתכון מתאים לכמות זו. תיקנו את הטעות. מקווה שיצא טעים!