אופן הכנה
- מערבבים בקערה את כל חומרי הקציצות למעט פירורי הלחם והביצה ולשים היטב מספר דקות כדי לקבל מסה אחידה.
- מוסיפים ביצה ופירורי לחם ומערבבים היטב. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.
- לאחר הקירור יוצרים כדורים, הגודל תלוי בכם..אפשר להכין בכל גודל שאוהבים.
- מחממים מחבת עמוקה וגדולה עם שמן זית, מניחים בשכבה אחת כל הקציצות (אם אין מקום אפשר לטגן בשתי נגלות). צורבים את הקציצות מכל הכיוונים למשך מספר דקות עד שהן משנות את צבען. הן רק צריכות לקבל גוון שחום, לא להתבשל לגמרי.
- בקערה בינונית מערבבים את חומרי הרוטב. יוצקים את הרוטב על הקציצות שנמצאות במחבת בו צרבנו אותן. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כ- 20 דקות. לפני ההגשה מפזרים עלי בזיליקום שלמים ומערבבים.
- מגישים עם אורז, קוסקוס או פסטה.
הטיפ של MUTTI
- אם רוצים להעשיר את טעם הקציצות ולא ״מפחדים״ מירוקים מומלץ להוסיף 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק.
- ניתן להשתמש גם ברוטב עגבניות Mutti Polpa עבור מתכון זה אבל חשוב לשים לב שהרוטב יוצא במרקם מעט שונה.
13 תגובות
היי חופי. נהנית מאד מהחוברת היפה. האם אפשר לאפות את הקציצות במקום לטגן?
תודה מראש
רונית
הי רונית, ניתן לאפות את הקציצות לפני שמכניסים לרוטב. חום גבוה של 200 מעלות למשך 20 דקות. אבל…הן לא ממש עוברות טיגון אלא צריבה קלה בשמן זית ולכן חבל על הזמן של אפייה בתנור ולכלוך כלים נוספים.
שלום, אני נמנעת מלאכול דגנים וקמחים באופן כללי, במה אוכל להחליף את הפירורי הלחם?
את יכולה להוסיף שיבולת שועל ללא גלוטן או קמח שקדים
אפשר לוותר על שלב האירגון?
הטיגון?
האם את שמה עלי בזיליקום ביחד ךתוך התערובת ואז מבשלת או את שמה רק בהגשה מעל?
אני אוהבת לשים בזיליקום רק בסוף אבל זה עניין של טעם.
איזה מתכון מעולה! התעלפנו כולנו מהקציצות, יצא טעים אש. נכנס יש לטופ של המתכונים שלי. תודה רבה!
איזה כיף לשמוע!! תודה רבה
ניתן לוותר על הקירור?
למה יש בו צורך למעשה?
אפשר לוותר על הקירור- הוא לא חובה אבל זמן שהייה בקירור מחבר טוב יותר את כל הטעמים שהכנסנו לבשר. אם יש זמן מומלץ, אם אין אז אפשר להכין ללא קירור
שלום,
האם זה יכול לעבוד עם בקר והודו במקום בקר וחזה עוף/פרגית?