אופן הכנה
- מקלפים את תפוחי האדמה וחוצים כל תפוח אדמה לאורכו. חורצים כל פרוסה באמצע, כמעט עד הסוף, כך שנוצר כיס. מניחים את הפרוסות בקערה עם מי קרח ומעט מלח כדי שיתרככו.
- להכנת המלית: מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה ומעבירים למקרר לחצי שעה לפחות.
- להרכבת המפרום: מוציאים את פרוסות תפוח האדמה ממי המלח, וממלאים כל כיס בתערובת הבשר. ממשיכים עם כל הפרוסות.
- מחממים שמן לטיגון במחבת גדולה. מערבבים בצלחת עמוקה -ביצים, מים, מלח, פלפל ופפריקה. מקמחים כל מפרום מכל צדדיו ומעבירים לקערה עם הביצים ומייד מעבירים אל השמן החם. מטגנים כל מפרום עד להזהבה. מעבירים על נייר סופג.
- במחבת עמוקה ורחבה, מטגנים בצל ושום, מוסיפים את הגזר והסלרי ומערבבים. בכלי נפרד, מערבבים את רסק העגבניות עם המים, מתבלים במלח, פלפל שחור ופפריקה.
- מסדרים בשכבה אחת מעל הגזר והבצל ויוצקים את הרוטב בעדינות על המפרום. מביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים למשך שעה עד שתפוחי האדמה רכים. אם חסר מים, ניתן להוסיף מעט מים רותחים.
- מגישים עם קוסקוס.
הטיפ של MUTTI
- אפשר להחליף את תפוחי האדמה בחציל. שאר המתכון נשאר זהה.
- באמצע הבישול, כשיש עדיין נוזלים חשוב לטעום מהרוטב ואם צריך להוסיף מעט תיבול.