אופן הכנה
- בסיר קטן מחממים מים עם רבע כפית כורכום ומוסיפים את הזיתים המגולענים. מבשלים כ- 12 דקות ומסננים. תהליך זה מוציא מהזיתים את המרירות.
- בסיר רחב ועמוק מחממים שמן ומוסיפים את נתחי העוף. צורבים היטב את הנתחים משני הצדדים ומוציאים לצלחת.
- לאותו הסיר מוסיפים את השום והפלפלים ומטגנים קלות. מוסיפים את התבלינים , חצי מכמות הכוסברה והעגבניות המרוסקות, מערבבים היטב.
- מוסיפים את הזיתים המסוננים. לאחר כדקה מוסיפים כוס וחצי מים רותחים, מערבבים ומוסיפים את נתחי העוף לרוטב. מנמיכים ללהבה בינונית ומכסים את הסיר. מבשלים כשעה ורבע. לבסוף מוסיפים את יתרת הכוסברה ומבשלים עוד 5 דקות.
הטיפ של MUTTI
- אם אתם אוהבים את העוף שלכם שחום מומלץ להעביר את תכולת הסיר לתבנית ולאפות על מצב גריל עד שהמנה משחימה.
- אם אין לכם עגבניות חתוכות דק Polpa אפשר להמיר בחצי בקבוק של מחית עגבניות Passata