פנזרוטי- הסופגניה האיטלקית
רכיבים
חומרים ל 15 מאפים
- 500 גרם קמח פיצה 00
- 2 כפיות (8 גרם) שמרים יבשים
- 2 כפיות שטוחות (10 גרם) סוכר
- 2.5 כפיות מלח (14 גרם) מלח דק
- 1/4 1 (290 מ״ל) מים פושרים
למילוי
אופן הכנה
- במיקסר עם וו לישה מערבבים את החומרים היבשים (אפשר גם ללא מיקסר) קמח, מלח, סוכר ושמרים.
- מוסיפים את המים ומערבבים את הבצק עד שהוא מתגבש. לשים עוד כ- 7 דקות עד שהבצק מתקבל רך וחלק.
- יוצרים כדור גדול ומעבירים לקערה נקייה. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח.
- מחלקים את הבצק ל 12-15 כדורים. מכדררים ומניחים להתפחה נוספת של חצי שעה
- פותחים כל כדור בעזרת הידיים לגודל 10-12 ס״מ. מניחים כף גדושה גבינת מוצרלה, כף מחית עגבניות Mutti Passata ועלה בזיליקום. (חשוב לשים הרבה מילוי כי הגבינה נמסה ומתכווצת בחום)
- סוגרים לצורה של חצי סהר ומהדקים היטב.
- מחממים סיר עם שמן צמחי, כשהשמן חם (בודקים בעזרת חתיכת בצק קטנה) מניחים בזהירות את הפנזרוטי. מומלץ לא לשים כמות גדולה בכל פעם כדי שלא יהיה צפוף מידי.
- מטגנים להזהבה כ- 3-4 דקות מכל צד.
- מוציאים מהשמן בעזרת כף מחוררת, מניחים על נייר סופג ומגישים חם!
הטיפ של MUTTI
- אפשר להוסיף למילוי כל העולה על רוחכם- ארטישוקים, זיתים, טונה, אנשובי, עלי תרד, ומגוון גבינות.
- במקום מחית העגבניות Mutti Passata ניתן להשתמש ברסק עגבניות או Mutti Polpa
- עובי הבצק הסופי תלוי במרקם שתרצו- ניתן לרדד דק או להשאיר את הבצק קצת יותר שמנמן לקבלת סופגניית פיצה איטלקית!
3 תגובות
הי , המתכונים שלכם ממש טובים , תודה
רק בבקשה תעשו שתיהיה אפשרות הדפסה ללא התמונות, רק החומרים ואופן הכנה 🙂 ,
רציתי להדפיס אבל באמת שלא נחוצות כל התמונות בהדפסה.
תודה מראש
הערה מעולה! נטפל בזה מול המתכנת
שלום.. 🙂
האם הספר מגיע עם המעמד..?