ענת אלישע מבשלת עם Mutti

נשואה באושר לניסן ואמא לארבעה ילדים מקסימים- חיה ונושמת את המטבח. גדלתי בבית שהיה כל כולו סביב אוכל. מאז שאני זוכרת את עצמי המטבח הוא מקום בטוח עבורי. מקום של תרפיה  וביטוי עצמי מבלי לדבר. לפני מספר שנים התחלתי להעביר סדנאות בישול ואפיה ובמקביל ניהלתי עמוד אינסטגרם עם מתכונים שאני מכינה יום יום למשפחתי. לאט לאט העמוד גדל ויחד איתו הביקוש לסדנאות והבנתי שאני במקום הנכון עבורי. https://www.instagram.com/anat_elisha_kitchen/

פתיתים ברוטב שארבה

קושי קל | מנה עיקרית
20 דקות

תבשיל פתיתים עשיר

גדלתי בשכונה שהיתה מעין קיבוץ גלויות. היתה נציגות כמעט לכל עדה. אמא שלי ז״ל שהיתה בשלנית בחסד, לקחה מכל שכנה מתכון אחר. התבשיל הזה שייך למטבח הטריפוליטאי ובמקור מכינים רוטב עגבניות פיקנטי ודליל שבתוכו מבשלים פסטה. החלפתי את הפסטה בפתיתים, הורדתי קצת חריפות והתקבל תבשיל חמים וטעים. לרוב אני מכינה את המנה הזו ביום חורף גשום או כשהילדים רעבים ואין להם סבלנות לחכות.

פתיתים ברוטב שארבה

רכיבים

חומרים להכנת 4-5 מנות

אופן הכנה

  1. בסיר רחב מחממים את השמן ומוסיפים את הבצל. מטגנים עד שקיפות ומוסיפים את שיניי השום. מטגנים עוד דקה ומוסיפים פלפל החריף, פפריקה מתוקה מלח ופלפל. 
  2. מוסיפים את רוטב העגבניות ורסק העגבניות ומערבבים. לאחר כדקה מוסיפים 5 כוסות מים רותחים ומביאים לרתיחה.
  3. ברגע שהרוטב רתח מוסיפים את הפתיתים, מערבבים ומנמיכים להבה. מבשלים עם מכסה סגור 12 דקות. מקפידים לערבב מדי פעם. אם התערובת סמיכה מידי ניתן להוסיף מעט מים.
  4. מגישים בקערה עמוקה ומטפטפים מעל מיץ לימון טרי.

הטיפ של MUTTI

  • במקור השארבה מאוד חריפה וקצת יותר דלילה, הגרסה שלי מותאמת יותר לילדים וכתוספת למנה עיקרית.
  • אם אין לכם את ה Passata תוכלו להחליף אותה עם שתי פחיות Polpa
 

2 תגובות

 
 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

 

DISCOVER more RECIPES