אופן הכנה
- להכנת רוטב עגבניות– בסיר בינוני מחממים שמן זית, מוסיפים שום קצוץ ומטגנים קלות. מוסיפים את העגבניות ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מתבלים במלח ואורגנו ומבשלים 5 דקות.
- להכנת הבשמל: בסיר בינוני, ממיסים חמאה עד שהיא מבעבעת אך לא משחימה, מוסיפים את הקמח ובעזרת מטרפה מערבבים עד לקבלת רביכה. לאט לאט, תוך כדי ערבוב מתמיד יוצקים את החלב ומערבבים נמרצות כדי שלא יווצרו גושים. מבשלים את הבשמל על אש בינונית עד שהוא מסמיך. חשוב לערבב כל כמה דקות כדי שהתערובת לא תישרף בתחתית הסיר.
- מתבלים במלח ופלפל. מוסיפים גבינת הפרמזן ומערבבים עד שהיא נמסה.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מרכיבים את הלזניה. מניחים בתחתית התבנית שכבה דקה של רוטב עגבניות. מסדרים שכבה של דפי לזניה, יוצקים רוטב עגבניות (1/3 מהכמות). יוצקים מעל את הבשמל (1/3 כמות). מניחים עוד שכבת דפי לזניה וחוזרים על הפעולה 3 פעמים. מסיימים בעגבניות ומפזרים מעל את הגבינה הקשה.
- עוטפים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור לחצי שעה. מסירים את הנייר ואופים למשך 15 דקות נוספות עד להשחמה.
הטיפ של MUTTI
- ניתן גם להשתמש ב- 3 פחיות בעגבניות חתוכות דק Mutti Polpa.
- אפשר להוסיף ללזניה מגוון גבינות כמו קוטג׳, פטה, קשקבל. טעמי הגבינות מעשירים את הלזניה גם מבחינת טעם אבל גם מבחינת עלויות וקלוריות!
- אם אוהבים ירקות ניתן להוסיף למתכון זה עלי תרד חלוטים, ברוקולי, חצילים או כל ירק אחר שאתם אוהבים. חשוב לחלוט/להקפיץ או לבשל לפני ההוספה.
2 תגובות
נשמע ונראה מעולה!
שנים משתמשת במוצרים שלכם!
האם צריך לבשל את הלזניה לפני?