לזניה מגולגלת

קושי בינוני | מנה עיקרית
45 דקות

בין לזניה לקנלוני

המתכון הזה משלב בין שני מאכלים אהובים- לזניה וקנלוני. קלות ההכנה של לזניה והצורה של קנלוני. אף אחד לא ישאר אדיש ליופי המנה כשתגישו אותה לשולחן.

לזניה מגולגלת

רכיבים

5-6 מנות

  • 500 גר׳ דפי לזניה 
  • 400 גר׳ גבינת ריקוטה
  • 250 גר׳ תרד חלוט וסחוט (אפשר קפוא)
  • 1 ביצה
  • 1/2 כוס גבינת פרמזן 
  • 1 כפית מלח אטלנטי
  • פלפל שחור גרוס

לרוטב:

 

1/2 כוס גבינה קשה פרמזן/קשקבל

אופן הכנה

  1. מבשלים את דפי הלזניה במים רותחים עם כף מלח למשך 8 דקות.
  2. בינתיים מערבבים את כל חומרי המלית יחד- ריקוטה, תרד, ביצה, פרמזן מלח/פלפל.
  3. מסננים את דפי הלזניה ושוטפים במים קרים. מניחים על השיש את הדפים ומורחים מעל כל אחד שכבה דקה של מלית.לזניה מגולגלת
  4. מגלגלים וחוצים לחצי. (אם מסדרים בתבנית מלבנית לא חייבים לחתוך)לזניה מגולגלת
  5. מחממים תנור לחום של 180 מעלות. משמנים מעט את התבנית.
  6. מערבבים את חומרי הרוטב (אין צורך לבשל אותו) ומניחים כוס רוטב בתחתית התבנית בשכבה אחידה.
  7. מסדרים בצפיפות את חצאי הפסטה המגולגלת כך שימלאו את כל התבנית בצפיפות. יוצקים בעדינות מעל את יתרת הרוטב ומפזרים גבינת פרמזן.לזניה מגולגלת
  8. מכסים בנייר כסף ואופים כ 25 דקות. מורידים את הכיסויי ואופים עוד 10 דקות עד להשחמה.

הטיפ של MUTTI

  • אפשר להשכיב את הגלילים בתבנית מלבנית ולצקת מעליהם את רוטב העגבניות.
  •  ניתן להחליף את Mutti Passata עם שתי פחיות של Mutti Polpa.
  • אין בעיה לשנות ולגוון את המילוי בירקות שונים. מחית חצילים, ממרח עגבניות מיובשות, ארטישוק וכו׳.
 

6 תגובות

  1. אי אפשר להכין כי ברגע שהכנסתם את הדפים למים הרותחים הם נדבקים ומתפוררם
    חבל על העבודה והכסף

 
 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

 

DISCOVER more RECIPES