אופן הכנה
- מערבבים מים עם סוכר, שמרים ו ⅓ מכמות הקמח. נותנים לבלילה לנוח 20 דקות. מוסיפים את יתרת הקמח בהדרגה תוך כדי לישה. לאחר התגבשות הבצק מוסיפים מלח ולשים 2 דקות. בזמן הלישה מוסיפים שמן זית בהדרגה עד שהוא נטמע בבצק.
- מכסים את הקערה בניילון נצמד מניחים לבצק לנוח 20 דקות בטמפ׳ החדר. מעבירים את הבצק למשטח מקומח, יוצרים כדור, מכסים ומתפיחים 40 דקות. מחלקים את הבצק ל 2-3 כדורים, מכסים ומתפיחים עוד 3-4 שעות.
- בינתיים מכינים את הרוטב לשקשוקה, מטגנים בצל ושום מספר דקות, מוסיפים את העגבניות ומבשלים על אש גבוהה 5 דקות. מתבלים בכמון, פפריקה מלח ופלפל ומבשלים עד כמה דקות.
- מחממים תנור לחום הגבוה ביותר (240-250) מעלות. פותחים כל כדור באופן ידני לצורת אליפסה עם שוליים רחבים. מעבירים לתבנית תנור ומניחים שכבה נדיבה של רוטב שקשוקה ומעליה את הביצים. מפזרים מעט פלפל שחור על החלמון.
- אופים בחום מקסימלי 5-7 דקות עד שהבצק זהוב. לאחר האפייה מפזרים מעל עלי פטרוזיליה טריים.
הטיפ של MUTTI
- אם התנור שלכם מגיע לטמפ׳ מאוד גבוהות, ניתן לאפות את הפיצה בשני שלבים. אופים את הבצק עם הרוטב למשך 7 דקות, מוציאים מהתנור, מניחים את הביצים ומכניסים ל- 5 דקות נוספות.
- את המאפה הזה אפשר להכין עם תוספות מדליקות כמו מגוון גבינות או לחילופין לוותר על הגבינה ולהוסיף משהו בשרי- הכל הולך
- אם אין לכם עגבניות מרוסקות Mutti Polpa אפשר גם להכין את השקשוקה על עגבניות מקולפות מסוג Mutti Pelati.