אופן הכנה
- להכנת רוטב העגבניות: מערבבים את חומרי הרוטב בקערה. אין צורך לבשל אותו.
- להכנת הירקות: במחבת בינונית מחממים שמן זית ומוסיפים את הבצל והכרישה. מטגנים כ 5 דקות. מוסיפים שום, פטריות וזוקיני. מקפיצים במחבת כ- 5 דקות. מוסיפים את עלי התרד ומערבבים עד שהתרד מאבד מנפחו. מתבלים במלח, פלפל וצ׳ילי ומערבבים. טועמים מהתערובת ומתקנים תיבול אם צריך.
- תערובת הגבינות: בקערה בינונית מערבבים את הריקוטה יחד עם השמנת המתוקה עד לקבלת מרקם חלק.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- להרכבת הלזניה: בתחתית התבנית מניחים שכבה דקה של רוטב עגבניות. מסדרים מעליה את עלי הלזניה בשכבה אחת. מעל העלים מורחים ⅓ מכמות הגבינה בשכבה אחידה. מעליה מפזרים ⅓ מכמות תערובת הירקות ומעל 2-3 מצקות של רוטב עגבניות.
- ממשיכים לעוד שתי שכבות באותו הסדר- פסטה, גבינה, ירקות ועגבניות. מסיימים בשכבת פסטה אחרונה ועליה יוצקים את מה שנשאר מרוטב העגבניות ומפזרים גבינת מוצרלה. (סה״כ 4 שכבות פסטה)
- מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים בתנור 40 דקות. מורידים את הכיסוי ואופים למשך 20 דקות נוספות עד שהלזניה שחומה.
הטיפ של MUTTI
- מומלץ להשתמש בריקוטה מלוחה או להוסיף מעט מלח. ערבוב הריקוטה והשמנת יוצר מרקם קליל ונוח למריחה.
- אם אין לכם מחית עגבניות Mutti Passata, אפשר להשתמש רק בעגבניות מרוסקות מסוג Mutti Polpa.
- אין בעיה לגוון להחליף את סוגי הירקות שבתערות לפי מה שאתם אוהבים. רק חשוב לחתוך לקוביות קטנות כדי שיהיה פיזור נוח על פני הלזניה.