אופן הכנה
- מתבלים את העוף במלח/פלפל ובהרט.
- מטגנים את הבצל עד שהוא זהוב ומקורמל. מעבירים את הבצל לקערה עם אורז, רסק העגבניות, בהרט ומלח ומערבבים היטב.
- בתחתית הסיר שכבה אחידה של חצי מכמות האורז מתובל ומעליה מניחים את העוף. מפזרים את יתרת האורז מסביב לעוף.
- יוצקים את הנוזלים, מכסים את הסיר ומבשלים על הגז כ- 40 דקות. מעבירים לתנור שחומם ל 100 מעלות למשך 8-10 שעות.
- לפני ההגשה מומלץ להפוך את הסיר על צלחת הגשה ולהתענג על האורז הדביק שבתחתית.
הטיפ של MUTTI
- ניתן להוסיף למתכון ירקות אם רוצים להעשיר אותו- תפוחי אדמה, כרובית, בטטות ומה שאוהבים.
- אפשר להשתמש בחלקי עוף אם לא מוצאים עוף שלם.
- אם אין לכם סיר טפלון ניתן להניח בתחתית הסיר שקית קוקי שתקל על היפוך התבית לאחר האפיה.