לילה בתנור- תבית

קושי בינוני | מנה עיקרית
20 דקות+ לילה בתנור דקות

חמין עירקי שמתאים גם לעונות המעבר

התבית היא הגרסה העירקית לחמין. היא מתאימה לארוחת שבת חורפית אך גם תהיה נהדרת בשאר ימות השנה כי היא פחות כבדה מהחמין הקלאסי. במתכון ישנם מעט מאוד מרכיבים אך אחרי שעות בתנור הם הופכים לארוחה מענגת עם אורז דביק ופריך בתחתית, עוף רך שמתפרק מהעצם וטעם עמוק של רסק עגבניות מתקתק.

לילה בתנור- תבית

רכיבים

חומרים ל 6-7 מנות

לעוף

  • 1 עוף שלם במשקל 1.5 ק״ג
  • מעט מלח/פלפל
  • כפית בהרט

לאורז

לנוזלים

  • 6 כוסות מים
  • 1 כף דבש
  • 1 שום כתוש
  • 1 כפית פפריקה

אופן הכנה

  1. מתבלים את העוף במלח/פלפל ובהרט.
  2. מטגנים את הבצל עד שהוא זהוב ומקורמל. מעבירים את הבצל לקערה עם אורז, רסק העגבניות, בהרט ומלח ומערבבים היטב.
  3. בתחתית הסיר שכבה אחידה של חצי מכמות האורז מתובל ומעליה מניחים את העוף. מפזרים את יתרת האורז מסביב לעוף.
  4. יוצקים את הנוזלים, מכסים את הסיר ומבשלים על הגז כ- 40 דקות. מעבירים לתנור שחומם ל 100 מעלות למשך 8-10 שעות.
  5. לפני ההגשה מומלץ להפוך את הסיר על צלחת הגשה ולהתענג על האורז הדביק שבתחתית.

הטיפ של MUTTI

  • ניתן להוסיף למתכון ירקות אם רוצים להעשיר אותו- תפוחי אדמה, כרובית, בטטות ומה שאוהבים.
  • אפשר להשתמש בחלקי עוף אם לא מוצאים עוף שלם.
  • אם אין לכם סיר טפלון ניתן להניח בתחתית הסיר שקית קוקי שתקל על היפוך התבית לאחר האפיה.
 
 
 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

 

DISCOVER more RECIPES