סמבוסק פיצה

קושי בינוני | מנה ראשונה
90 דקות

מה מסתתר במשולש?

הכנת סמבוסק דומה מאוד להכנת בצק לפיצה רק עם תוספת קטנה של סוכר בשביל המתיקות המוכרת של המאפה ולקבלת גוון זהוב באפייה. מוזמנים למלא את הסמבוסק בתוספות נוספות שאוהבים כמו גבינת פטה, ביצה קשה, פטריות, וכו׳.

סמבוסק פיצה

רכיבים

חומרים להכנת 12-14  סמבוסקים בינוניים

  • 1 ק"ג קמח פיצה 00
  • ¾ כף (7 גרם) שמרים יבשים
  • 1 כף גדושה (15 גרם) סוכר לבן 
  • 1 כף גדושה מלח דק
  • 590 מ"ל מים (1/4 2 כוסות) פושרים/קרים
  • 1 כף שמן זית
  • 1 פחית עגבניות חתוכות דק  Mutti Polpa
  • 500 גרם גבינה קשה (מוצרלה, עמק, קשקבל) מגוררת
  • ½ כוס זיתים ירוקים מגולענים
  • ¾ כוס שומשום

אופן הכנה

  1. ממיסים את השמרים  והסוכר במעט מים. מערבלים את הקמח בקערת המיקסר במהירות אטית כ-3 דקות על מנת 'לפתוח' ולאוורר אותו. 
  2. מוסיפים את שאר החומרים תוך כדי ערבול – בסדר הבא: מים בזילוף איטי, שמרים מומסים, מלח ולבסוף יוצקים את שמן הזית. ממשיכים ללוש עד שמרקם הבצק הופך אחיד ונעים למגע.
  3. מכסים את הקערה בניילון נצמד מניחים לו לנוח שעה עד שעה וחצי בטמפ' החדר, עד שהבצק מכפיל את נפחו. מוציאים את הבצק מהקערה, לשים להוצאת האוויר ומחלקים ל 12 חלקים שווים. יוצרים מכל חלק כדור ומניחים על מגש. מכסים במגבת ומתפיחים שעה וחצי נוספות בטמפ' החדר.
  4. מחממים תנור לחום הגבוה ביותר (240-250) מעלות. פותחים כל כדור בעזרת מערוך או באופן ידני.
  5. מניחים ערימת גבינה מגורדת במרכז הבצק מוסיפים מעל 2 כפות רוטב עגבניות וחופן זיתים. מרטיבים את קצוות הבצק במים. סוגרים את המאפה ומהדקים בקצוות. ניתן ליצור צורה של חצי סהר או משולש.
  6. מברישים את הבצק במים ומפזרים מעל שומשום בנדיבות.
  7. אופים בחום מקסימלי עד שהבצק מזהיב.

הטיפ של MUTTI

  • ניתן למלא את הסמבוסק במגוון גדול של תוספות- פטריות, תירס, טונה, תרד ועוד.
  • אם אין לכם עגבניות חתוכות דק Mutti Polpa אתם יכולים להשתמש ברוטב פיצה של Mutti.
 
 
 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

 

DISCOVER more RECIPES