פיצה איטלקית

קושי בינוני | מנה עיקרית
30+ 120 (התפחה) דקות

מתכון מנצח לפיצה איטלקית קלאסית

הכנת פיצה בבית היא משימה כיפית, שיכולה להפוך לחוויה משפחתית, שכולם לוקחים בה חלק. את הבצק מכינים אחר הצהריים (ב 10 דקות בלבד!) ומניחים מכוסה להתפחה. בערב כל אחד מכין לעצמו את הפיצה שהוא אוהב! חשוב מאוד לעבוד עם קמח ייעודי  00 להכנת פיצה המתאפיין ברכות, שתבוא לידי ביטוי בתוצר הסופי.

פיצה איטלקית

רכיבים

להכנת 6 פיצות גדולות או 8 פיצות בינוניות:

  • 1 ק"ג קמח פיצה 00
  • 1 כף (10 גרם) שמרים יבשים
  • 1 כף גדושה מלח דק
  • 580 מ"ל מים (1/4 2 כוסות) פושרים/קרים
  • 1 כף שמן זית
  • 1 פחית רוטב פיצה Mutti
  • 500 גרם גבינה קשה (מוצרלה, עמק, קשקבל) מגוררת
  • תוספות לפי בחירה

אופן הכנה

  1. ממיסים את השמרים במעט מים. 
  2. מערבלים את הקמח בקערת המיקסר במהירות אטית כ-3 דקות על מנת 'לפתוח' ולאוורר אותו. 
  3. מוסיפים את שאר החומרים תוך כדי ערבול – בסדר הבא: מלח, מים בזילוף איטי, שמרים מומסים, ולבסוף יוצקים את שמן הזית.
  4. ממשיכים ללוש עד שמרקם הבצק הופך אחיד וחלק.
  5. מכסים את הקערה בניילון נצמד מניחים לו לנוח בטמפ' החדר,שעה עד שעה וחצי עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  6. מוציאים את הבצק מהקערה, לשים להוצאת האוויר ומחלקים ל 6 חלקים שווים. יוצרים מכל חלק כדור ומניחים על מגש. מכסים במגבת ומתפיחים שעה וחצי נוספות.

    בצק פיצה בתפחה
    מניחים להתפחה למשך שעה וחצי
  7. מחממים תנור לחום הגבוה ביותר 240-250 מעלות.
  8. פותחים כל כדור בעזרת מערוך או באופן ידני.מורחים שכבה דקה של רוטב פיצה של MUTTI ומפזרים שבבי גבינת מוצרלה (או אחרת) וכל תוספת אחרת שתרצו.
  9. אופים בחום מקסימלי עד שהבצק והגבינה מזהיבים. מומלץ להיצמד לתנור, זה קורה מהר.

פיצה Mutti

פיצה ביתית עם רוטב עגבניות מוטי

**ניתן להקפיא את הבצק התפוח. כשרוצים לאפות פשוט מעבירים מחוץ למקפיא למשך שעה עד להפשרה מלאה.

הטיפ של MUTTI

  • חשוב מאוד להשתמש בקמח ייעודי לפיצה, אנחנו ממליצים על קמח Pivetti 00 הפיצה תצא פריכה בקצוות ורכה במרכז.
  • אם אין לכם את הרוטב פיצה של Mutti, אפשר להכין לבד עם עגבניות חתוכות דק Mutti Polpa במבשלים בסיר קטן עם מעט שמן זית, שן שום כתושה מלח וקורט אורגנו.
 

13 תגובות

  1. האם אפשר להשתמש בשימרית במקום שמרים יבשים?

    אם כם איזו כמות לק"ג קמח?

  2. מומלץ להתחיל לאפות את הבצק במחבת לפני שמכניסים לתנור על טורבו. נותן אותו אפקט של תנור פיצות

    1. ניתן להקפיא את הבצק אחרי ההתפחה, הוא דווקא יוצא אפילו יותר טעים אחרי הקפאה והפשרה איטית.

 
 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

 

DISCOVER more RECIPES