אופן הכנה
- מחממים שמן זית במחבת גדולה, מטגנים את כל הירקות יחד למשך 5-7 דקות. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים עד לשינוי צבע הבשר, מוסיפים את היין האדום ומערבבים עד שאדי האלכוהול מתאדים (כ- 2 דקות לערך).
- מוסיפים מחית עגבניות, עגבניות מרוסקות ורסק ומערבבים על אש גבוהה. מוסיפים עלי דפנה. מתבלים במלח ופלפל ומבשלים למשך שעה על להבה נמוכה. טועמים ומתקנים תיבול ע"פ הצורך.
- להכנת הבשמל: בסיר בינוני ממיסים את החמאה עד שהיא נוזלית לחלוטין. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד לקבלת רביכה (תערובת סמיכה כמו בצק רך). יוצקים פנימה את החלב החם ומערבבים במהירות בעזרת מטרפה כי להימנע מהיווצרות גושים. מבשלים על אש נמוכה עד שהרוטב מסמיך. מוסיפים את הפרמזן ומתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מרכיבים את המנה- מניחים את דפי הפסטה בתחתית התבנית, מעליהן מניחים רבע מתבשיל הבשר ורבע מכמות הבשמל. מסדרים שכבה נוספת של פסטה וממשיכים באותו הסדר עד ליצירת 4 שכבות. מסיימים עם שכבת בשמל. מפזרים מוצרלה מגורדת וטימין.
- אופים במשך 40 דקות (ללא כיסוי) עד להשחמה.
הטיפ של MUTTI
- אם רוצים להכין לזניה בשרית ללא מוצרי חלב ניתן להכין רוטב בשמל עם חלב סויה או שקדים ו 1/4 כוס שמן זית במקום חמאה.
- אפשר להכין גם ללא בשמל ולהוסיף חצילים או תרד
6 תגובות
כל הכבוד למתכון אך מן הראוי היה שתתנו רוטב השמח פרווה לשומרי הכשרות..לא היה מזיק!
הי יוכי, כמובן ששמנו בתחתית המתכון אפשרויות להכנת הלזניה בגרסת הפרווה שלה. מוזמנת לנסות. בהצלחה
Mutti
אתם גאונים.
יצא סופר טעים וסופר מוצלח.
בגרסה הרגילה.
אוהבת מאוד את המוצרים שלכם.
ויוכי במקומך אני הייתי מתנצלת או מוחקת את התגובה.
מיכל! תודה רבה על הפידבק. כיף לשמוע שנהנת מהמתכון
היי יוכי.
כשומרת כשרות בעצמי.. את הלזניה הזאת אני מכינה עם טחון מהצומח.
זה בעצם חלבון סויה שנראה כמו בשר טחון (הוא פרווה לחלוטין)
אני מתבלת המו בשר טחון רגיל.
אני אישית לא אוהבת מוצרי חלב אבל אצלנו בבית הלזניה הזאת בגרסה הכאילו לא כשרה עובדת חזק.
זה יפתיע אותך, אבל יש ביקום לא מעט אנשים שלא שומרים כשר ואוהבים לאכול טוב.
העולם לא סובב סביב הכשרות.
מי ששומר כשרות, שימצא פתרונות.