אופן הכנה
- מחממים שמן זית בסיר החמין. מטגנים היטב בצל וגזר עד לגוון זהוב ומקורמל.
- מוסיפים את נתחי הבשר, מתבלים במלח ופלפל שחור ומטגנים מגל הצדדים עד לשינוי גוון.
- יוצקים לסיר את העגבניות המרוסקות, רסק, דבש, תפוחים מיובשים ו 3 כוסות מים ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את האורז ומנחים את תפוחי האדמה והביצים. יוצקים את יתרת המים (3 כוסות), מתבלים במלח ופלפל שחור. *המים צריכים לכסות את התבשיל.
- מבשלים מכוסה על אש בינונית כ- 30 דקות. מסירים מהאש ומעבירים לתנור בחום 100 מעלות למשך 10-12 שעות.
*אם מכסה הסיר לא אטום דיו- מומלץ להוסיף שכבה של נייר אפייה כדי למנוע בריחת לחות בזמן הבישול.
הטיפ של MUTTI
- את החמין הזה אפשר לאפות בתנור מעל 12 שעות, הוא לא מתייבש בזכות השומניות של השפונדרה.
- אם אתם חוששים מחמין מתוק מידי אפשר לוותר על התפוחים ולהוריד את כמות הדבש.