בורקס פיצה ביתי
רכיבים
חומרים להכנת 40 בורקסים קטנים
- 700 גרם בצק עלים (עדיף חמאה)
- 1 שפופרת רסק עגבניות Mutti Doppio
- 500 גרם גבינת מוצרלה /עמק
- 1 כוס זיתים שחורים או ירוקים
- 1 כפית אורגנו יבש
- חופן עלי בזיליקום טריים
- 1 ביצה טרופה להברשה
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות
- פותחים את הבצק המגולגל (חשוב שיהיה קר) ואם הוא עבה מידי (תלוי ביצרן) מרדדים מעט לעובי של 1 ס״מ.
- פורסים את הבצק לכל אורכו על משטח העבודה וחוצים באמצע כך שיווצרו לכם שני מלבנים.
- מורחים על הבצק רסק עגבניות, מפזרים גבינה וזיתים ומתבלים במעט אורגנו יבש ועלי בזיליקום.
- מגלגלים את הבצק מהחלק הרחב לרולדה ארוכה. *בשלב זה ניתן לעטוף את הרולדה ולהעביר למקפיא לשימוש בזמן אחר.
- פורסים את הרולדה לשבלולים ברוחב 5 ס״מ. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים את השבלולים עם הפנים כלפי מעלה על התבנית.
- מברישים את הבצק בביצה טרופה ואופים בתנור למשך 25-30 דקות עד שהבורקסים זהובים.
הטיפ של MUTTI
- אפשר להשתמש במתכון זה גם עם רוטב הפיצה שלנו אך הבחירה ברסק עגבניות קלה ונוחה יותר לעבודה בזכות הסמיכות והמתיקות של המוצר. אם אתם רוצים רוטב קליל יותר- רוטב הפיצה מתאים במיוחד.
- מוזמנים להוסיף ולגוון בתוספות – פטריות, בצל, ארטישוק ותירס.
3 תגובות
חסר פה מתכון לבצק עלים! אם המתכון הוא מבצק עלים מוכן, זה ברמה של ילדים מבשלים.
ומה רע בזה ?
נראה קל להכנה ובבחלט אכין לנכדים