אופן הכנה
- מחממים תנור ל 220 מעלות טורבו. מרפדים תבנית תנור בנייר אפיה. מניחים את הירקות בשלמותם בתבנית וקולים בתנור למשך 45 דקות עד שקליפתם שרופה (ניתן לקלות על גריל). מצננים ומקלפים את הפלפלים והחצילים. בעזרת הידיים קורעים את הירקות לרצועות גסות.
- במעבד מזון טוחנים חצי פחית עגבניות יחד עם כוסברה, פטרוזיליה ושום. מעבדים כדקה מעבירים לקערה, מוסיפים את יתרת פחית העגבניות ואת התבלינים ומערבבים טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
- להרכבת המנה: מעבירים את סלסת העגבניות לצלחת שטוחה, מניחים מעליה את הטחינה ועליהן את הירקות הקלויים. מזלפים מעל הכל שמן זית ומעט מיץ לימון ומגישים.
הטיפ של MUTTI
- המנה הזו נהדרת בארוחת ״על האש״ אפשר ואפילו רצוי לקלות את הירקות על הגריל ולקבל את הטעם המעושן.
- את הסלסה אפשר לתבל בעשבי תיבול שאתם אוהבים (אפשר לוותר על כוסברה), חשוב לא לוותר על שום ושמן זית איכותיים.