אופן הכנה
- ממיסים את השמרים והסוכר במעט מים. מערבלים את הקמח בקערת המיקסר במהירות אטית כ-3 דקות על מנת 'לפתוח' ולאוורר אותו.
- מוסיפים את שאר החומרים תוך כדי ערבול – בסדר הבא: מים בזילוף איטי, שמרים מומסים, מלח ולבסוף יוצקים את שמן הזית. ממשיכים ללוש עד שמרקם הבצק הופך אחיד ונעים למגע.
- מכסים את הקערה בניילון נצמד מניחים לו לנוח שעה עד שעה וחצי בטמפ' החדר, עד שהבצק מכפיל את נפחו. מוציאים את הבצק מהקערה, לשים להוצאת האוויר ומחלקים ל 12 חלקים שווים. יוצרים מכל חלק כדור ומניחים על מגש. מכסים במגבת ומתפיחים שעה וחצי נוספות בטמפ' החדר.
- מחממים תנור לחום הגבוה ביותר (240-250) מעלות. פותחים כל כדור בעזרת מערוך או באופן ידני.
- מניחים ערימת גבינה מגורדת במרכז הבצק מוסיפים מעל 2 כפות רוטב עגבניות וחופן זיתים. מרטיבים את קצוות הבצק במים. סוגרים את המאפה ומהדקים בקצוות. ניתן ליצור צורה של חצי סהר או משולש.
- מברישים את הבצק במים ומפזרים מעל שומשום בנדיבות.
- אופים בחום מקסימלי עד שהבצק מזהיב.
הטיפ של MUTTI
- ניתן למלא את הסמבוסק במגוון גדול של תוספות- פטריות, תירס, טונה, תרד ועוד.
- אם אין לכם עגבניות חתוכות דק Mutti Polpa אתם יכולים להשתמש ברוטב פיצה של Mutti.