אופן הכנה
- להכנת הבצק: בקערת המיקסר מניחים את המרכיבים בסדר הבא: שמרים, דבש ומים ומערבבים. לאחר מכן מוסיפים את הקמח ומלח. לשים במשך 10 דק׳ במהירות בינונית.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת (הבצק מעט דביק, זה תקין). מכסים ומתפיחים שעה.
- להכנת הבולונז: מחממים שמן בסיר ומוסיפים את הבצל. מטגנים כ- 5 דקות ומוסיפים את שיני השום והסלרי הקצוץ ומטגנים מספר דקות.
- מוסיפים את הבשר הטחון ומפוררים אותו בעזרת כף עץ. כשהבשר משנה את צבעו מוסיפים את התבלינים ומערבבים.
- מוסיפים רסק עגבניות ומחית העגבניות ומערבבים. מבשלים על להבה בינונית 15-20 דקות.
- להכנת הפיצה: מחממים תנור ל- 220 מעלות חום (עליון ותחתון)
- לאחר שהבצק תפח, מוציאים ממנו את האוויר ומחלקים ל- 2 כדורים (אם רוצים פיצה דקה מחלקים ל- 3) מכסים במגבת מטבח ומתפיחים כ- 30 דקות.
- מקמחים משטח עבודה ופותחים את הכדור בעזרת הידיים או מערוך לקבלת פיצה דקה. מעבירים את הבצק לנייר אפיה ומניחים מעל שכבה דקה של תערובת הבשר.
- מעבירים לתנור (עם נייר האפייה) ואופים עד שהשוליים זהובים. לפני ההגשה מזלפים מעט שמן זית.
הטיפ של MUTTI
- חשוב לשים לב שהבולונז שלכם לא דליל מידי. הניחו שכבה דקה של רוטב כדי לא להכביד על הבצק.
- חשוב מאוד לעבוד עם תנור במצב הכי חם שיש בין 220-250 מעלות
- אם אין לכם Passata אפשר להשתמש במקום ב Polpa