קדרת בקר וירקות שורש

קושי בינוני | מנה עיקרית
25 + 180 (בישול) דקות

תבשיל נהדר לימי חורף קרים

לפעמים עגבניות הן הבסיס למנה ולפעמים, כמו בתבשיל הן רק מעמיקות טעמים וצבע. זהו תבשיל חורפי שמתאים במיוחד לארוחות חגיגיות. משך הבישול ארוך מעניק לבשר מרקם נימוח שהולך נהדר עם תוספת של פירה קטיפתי.

קדרת בקר וירקות שורש

רכיבים

ל 6-8 מנות

  • 1.2 ק״ג בשר בקר חתוך לקוביות (צוואר או כתף)
  • 3 כפות שמן זית
  • 3 בצלים בגודל בינוני
  • 1 ראש שום שלם חצוי לחצי (ללא קילוף)
  • 3 גזרים מקולפים וחתוכים גס
  • 3 ענפי סלרי קצוצים גס
  • 4 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לרבעים
  • 1 שורש פטרוזיליה מקולף וחתוך גס
  • 1 כוס יין אדום
  • ½1 כוסות  ציר בקר/ירקות/מים 
  • 1 פחית רסק (210 גר׳) Mutti 
  • 2-3 עלי דפנה
  • 2-3 ענפי טימין
  • מלח/פלפל שחור

אופן הכנה

  1. ממליחים ומפלפלים את נתחי הבשר.
  2. מחממים את השמן על להבה גבוהה בסיר גדול וכבד ומטגנים את הנתחים עד שהם משחימים מעט מכל הצדדים. מוציאים מהסיר ושומרים בצד.
  3. מוסיפים את הבצל ושאר הירקות לסיר ומטגנים 6-7 דק נוספות או עד שהבצל מתרכך. מחזירים את הבשר. מוסיפים כוס יין אדום ומביאים לרתיחה. מבשלים ללא מכסה כ-10 דקות. 
  4. מערבבים בקערה את רסק העגבניות עם כוס וחצי ציר או מים ומוסיפים את התערובת לסיר. מתבלים במלח/ פלפל, עלי דפנה וענפי טימין ומביאים לרתיחה. 

    קדרת בשר וירקות שורש
    קדרת בקר בבישול ארוך
  5. מנמיכים את האש למינימום, מכסים את הסיר ומבשלים למשך 3 שעות. מידי פעם בודקים שלא חסרים נוזלים ומערבבים. 

*לאחר רתיחת הנוזלים ניתן  להעביר את הסיר לתנור שחומם מראש ל 140 מעלות למשך 3 שעות.

הטיפ של MUTTI

  • ניתן להכין את המנה גם עם פחית של עגבניות שלמות מקולפות Mutti Pelati לקבלת רוטב  עגבניות עשיר.
  • את שאריות המנה ניתן להפוך לרוטב פסטה נהדר- מפרידים בין הבשר לירקות, מפרקים את קוביות הבקר בתוך הרוטב, מוסיפים כף רסק Mutti וקצת מים ומבשלים מספר דקות. מוסיפים את הפסטה לסיר ומערבבים כמה דקות עד שהרוטב עוטף היטב את הפסטה.
 

17 תגובות

        1. אפשר רק חשוב להתחיל על האש בשביל הצריבה והרתיחה הראשונית ואז להעביר לסיר חשמלי

  1. מעל שנה וחצי ורק משמשת מוטי מרוצה מאד והתבשלים יוצאים מצוינים תודה בברכת שנה טובה ופוריה

  2. אין אפשרות אחרת לבשל אלא רק עם עגבניות מוטי ניסיתי עם עגבניות תוצרת הארץ או שהם מעזה או שהם מטורקיה מעבר לכך חסרות טעם .

    תודה על שיש עגבניות טובות לבישול ( בעבר היה לי מסעדה )

 
 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

 

DISCOVER more RECIPES