מרק קובה דלעת

קושי קשה | מנה מרקים
120 דקות

קובה בורגול במרק דלעת עשיר

זו לא מנה מהירה או קלה להכנה אבל ההשקעה שווה את התוצאה. מומלץ להכין כמות גדולה של קובה ולהקפיא. בפעם הבאה תחסכו לעצמכם חצי מהעבודה. כשהמרק מוכן זורקים פנימה את הקובה הקפוא. קבלו את המתכון לקובה דלעת

מרק קובה דלעת

רכיבים

10 מנות

לבצק

  • 1 כוס בורגול דק
  • 2 כוסות מים בטמפ׳ החדר
  • 2 כוסות סולת
  • 2 כפות שמן
  • 1 כפית מלח דק

מילוי לקובה

  • 250 גר׳ בשר בקר טחון
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל קטן קצוץ
  • 2 שן שום קצוצה
  • ¼ כוס פטרוזיליה קצוצה
  • ½ כפית מלח
  • ½ כפית בהרט

למרק דלעת

אופן הכנה

להכנת הבצק לקובה:

  1. משרים את הבורגול ב-2 כוסות מים למשך 10 דקות. מוסיפים לבורגל והמים את הסולת, שמן ומלח ומערבבים לקבלת מסה אחידה. מניחים להתייצבות מכוסה בניילון נצמד.

להכנת המילוי לקובה:

  1. מחממים את השמן במחבת, מטגנים את הבצל והשום עד לקבלת גוון זהוב. מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שהוא משנה את צבעו. מוסיפים תבלינים ופטרוזיליה ומניחים להתקררות.
  2. מעבירים את הבשר למסננת כדי שיגיר נוזלים.

להרכבת הקובה

מרטיבים מעט את הידיים ולוקחים כדור קטן של בצק (בערך בגודל כדור פינג פונג ופותחים בעזרת הידיים לכדי כוסית קטנה. מניחים כף מהמילוי וסוגרים בעדינות. מניחים על תבנית עם מעט סולת למניעת הדבקות עד שהמרק מוכן.

*אפשר גם לרדד עיגולים קטנים ואז למלא. אם הבצק מתייבש אפשר להוסיף לו מעט מים.

מרק קובה דלעת עם העגבניות של מוטי

להכנת המרק:

  1. בסיר גדול מאוד מחממים שמן ומוסיפים את הבצל הגזר והסלרי. מטגנים קלות. מוסיפים את הדלעת והקישואים ומערבבים.
  2. מוסיפים עגבניות מרוסקות, רכז ומים ומביאים לרתיחה. מוסיפים תבלינים- מלח, כורכום, פפריקה וכמון ומבשלים על אש נמוכה כשעה עד שהדלעת רכה.
  3. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך. מוסיפים מיץ לימון ומערבבים.
  4. מניחים בזהירות את קציצות הקובה בסיר ומבשלים ברתיחה עדינה למשך חצי שעה נוספת עד שהכדורים צפים.

הטיפ של MUTTI

  • אם רוצים מרק יותר עשיר וסמיך אפשר לוותר על פחית עגבניות חתוכות דק Mutti Polpa ולהכפיל את כמות רסק העגבניות.
  • אפשר להכין את המרק יום מראש. הטעמים יעמיקו וההכנה מתחלקת ליומיים כדי להקל על העבודה.
  • כמות הקובה במתכון מספיקה לשני סירי מרק. ניתן להקפיא את הקובה שנשאר (לפני הבישול) ולהוסיף למרק ישירות מהמקפיא.

 

 

5 תגובות

      1. אני עושה חצי קילו ג'ריש דק, קילו סולת מלח ומעט שמן ומים כמה שנכנס יוצא בערך 80 קובה מקפיאה וכל פעם יש מוכן

 
 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

 

DISCOVER more RECIPES