אופן הכנה
- מכינים מחית ג'ינג'ר שום: קולפים ג'ינג'ר טרי, שיני שום ונגיעה של מים וטוחנים עד לקבלת משחת ג'ינג'ר.
- להכנת הבצל המקורמל: מחממים במחבת 2 כפות שמן זית ומטגנים, בסבלנות את הבצל עד שישחים, כחצי שעה.
- ממליחים במלח דק את פרוסות הדג משני הצדדים ומזליפים מעל הדג מיץ לימון. מעסים, מכסים ומכניסים למקרר.
- בסיר רחב מחממים שמן זית ומטגנים תבלינים שלמים: עלי דפנה, הל, פלפל שחור וצ'ילי עד שעולה ניחוח התבלינים.
- מוסיפים 7 כפות של מחית ג'ינג'ר שום, פלפל אדום טרי קצוץ ובצל קצוץ ומטגנים, לאט, תוך כדי בחישה, על אש מתונה, עד שהבצל משחים.
- מוסיפים לסיר עם התבלינים את עגבניות החתוכות ורסק העגבניות וחצי מכמות הבצל המטוגן.
- מוסיפים את התבלינים הטחונים: כוסברה, כמון, כורכום ופפריקה חריפה ומערבבים.
- מוסיפים מים ומעט מלח ומבשלים על אש קטנה עם מכסה כחצי שעה. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
- מכניסים את פרוסות הדג ומבשלים, בסיר מכוסה, במשך כ- 10-12 דקות.
- מקשטים בכוסברה טרייה וביתר הבצל המטוגן.
הטיפ של MUTTI
- ניתן להשתמש בדגים לבנים מסוג בורי, דניס או בר ים.
- מומלץ להגיש עם אורז לבן או מלא