אופן הכנה
- מחממים תנור ל 160 מעלות. מתבלים את שוקי העוף בבהרט מלח ופלפל.
- מחממים שמן זית במחבת עמוקה וגדולה (סוטאז׳) ומטגנים את העוף עד הזהבה 2-3 דקות מכל צד.
- מעבירים את שוקי העוף לקערה. מוסיפים לאותה מחבת בצל, גזר וסלרי ומטגנים 5-6 דקות. מוסיפים שום מערבבים לדקה נוספת.
- מחזירים את השוקיים ומסדרים בשכבה אחידה. מוסיפים לסיר את הפתיתים. מתבלים בכפית נוספת של בהרט מלח ופלפל שחור.
- יוצקים את רוטב העגבניות על העוף ופתיתים וכוס מים רותחים. מנענעים מעט את המחבת לפריסה אחידה של המים והעגבניות
- מביאים לרתיחה על הכיריים, מורידים מהאש, מכסים ומעבירים לתנור לשעה וחצי.
הטיפ של MUTTI
- ניתן להכין את המנה עם רסק עגבניות בלבד. משתמשים בפחית שלמה (210 גרם) רסק, מוסיפים כוס וחצי מים ומערבבים.
- אפשר להוסיף למנה ירקות לפי בחירתכם- פלפלים, חצילים, קישואים.
- אם אוהבים את המראה השחום, מומלץ להוריד את המכסה בתום הבישול ולהכניס לתנור בתוכנית גריל למשך 5-7 דקות.
2 תגובות
אני לא בטוחה שיש לי מכסה שמתאים לתנור, האם אוכל לכסות בנייר כסף?
בטח אין בעיה