אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה. דוקרים את החצילים במזלג מזליפים שמן זית ומעט מלח ומניחים בתבנית. אופים למשך 45 דקות עד שהחציל רך. מוציאים מהתנור ומניחים להתקררות.
- מוציאים את ליבת החציל (ללא הקליפה והנוזלים) ומעבירים לקערת ערבוב. מוסיפים את כל חומרי התערובת ומערבבים היטב. התערובת צריכה להיות יציבה ונוחה לעבודה (אם היא רכה מידי אפשר להוסיף פירורי לחם או קמח). טועמים מעט ומתקנים תיבול אם צריך.
- מחממים שמן זית במחבת גדולה ועמוקה, יוצרים כדורים קטנים מתערובת הקציצות ומטגנים קלות עד לשינוי גוון. מוציאים מהמחבת לקערה.
- מוסיפים למחבת הטיגון שום ומערבבים קלות. מוסיפים עגבניות מקולפות, רסק עגבניות, מים, פפריקה ומלח ומבשלים על אש נמוכה כ- 7 דקות. מועכים מעט את העגבניות השלמות.
- מוסיפים את הקציצות לרוטב ומבשלים על אש נמוכה כ- 15 דקות.
- לפני ההגשה מפזרים גבינת פרמזן ועלי בזיליקום טריים.
הטיפ של MUTTI
- אפשר להכין את הקציצות עם של סוגי העגבניות של Mutti, הפאסטה למרקם חלק וקטיפתי או הפולפה למרקם יותר בשרני.
- מומלץ להגיש את המנה עם אורז או פסטה