אופן הכנה
- להכנת הבצק- יוצקים את המים לקערת הערבול, מוסיפים כ ⅓ מכמות הקמח למים ומערבבים בעזרת מטרפה לקבלת מסה אחידה ונוזלית. מוסיפים עוד ⅓ קמח לתערובת ומערבבים שוב.
- בשליש הנותר של הקמח, מערבבים פנימה את השמרים ומוסיפים לתערובת שבקערת הערבול.
- מפעילים את המיקסר עם וו לישה ומערבלים היטב כדקה שתיים.
- כשהתערובת התאחדה, מוסיפים מלח ושמן זית וממשיכים בלישה כ- 10 דקות. עד שהבצק חלק ורך והשמן נטמע בו לחלוטין.
- מכסים את הקערה עם ניילון נצמד ומתפיחים כשעה או עד להכפלת הנפח.
- בנתיים מכינים את תערובת הבשר- בסיר קטן, מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל יחד עם הפלפל החריף על אש בינונית כ 10 דקות עד שהוא מזהיב.
- בקערה מערבבים את כל שאר המרכיבים, מערבבים היטב בעזרת הידיים ולבסוף מוסיפים את הבצק המטוגן יחד עם שמן הזית. מערבבים היטב לתערובת אחידה ומעבירים למקרר עד שהבצק מוכן לאפייה.
- לאחר ההתפחה הראשונית, מוציאים מהבצק את האוויר, מחלקים ל 20 כדורים קטנים, מניחים על משטח מקומח ומתפיחים שוב כחצי שעה.
- להכנת הלחמעג׳ון- מחממים תנור לחום של של 240 מעלות במצב טורבו.
- בעזרת הידיים או מערוך, פותחים כל כדור בצק לעיגול דק בקוטר 10-15 ס״מ. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מניחים שכבה דקה של תערובת בשר על כל חלקי הבצק- ממש עד הקצה (הבשר מתכווץ באפייה) , מזליפים שמן זית.
- אופים למשך 15-20 דקות, עד שהבצק זהוב.
- מגישים עם פטרוזיליה קצוצה, גרגירי רימון ומעט טחינה!
הטיפ של MUTTI
- ניתן לרדד את הבצד לעובי שאתם אוהבים, ישנם אנשים שמעדיפים לחמעג׳ון יותר עבה ממה שהמתכון מציין.
- שימו לב שהבשר מכווץ באפייה לכן מומלץ להניח אותו כמעט עד הקצה ובנדיבות.