אופן הכנה
- מחממים סיר גדול עם שמן זית. מוסיפים בצל, סלרי וגזר ומטגנים כ- 7 דקות עד שהבצל מתחיל לקבל גוון זהוב. מוסיפים את השום והג׳ינגר ומערבבים.
- מוסיפים את התבלינים ומערבבים כ- 5 דקות עד שעולה ניחוח חזק.
- מוסיפים את המים, העגבניות המרוסקות ואת הרסק ומערבבים.
- מוסיפים עדשים, גרגירי חומוס, פטרוזיליה וכוסברה ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים למשך 40 דקות עד שהעדשים מתפרקות והמרק נעשה סמיך. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
- לפני ההגשה סוחטים מיץ לימון ומפזרים עלי כוסברה טריים.
הטיפ של MUTTI
- ניתן להוסיף אטריות דקות כ- 10 דקות לפני תום הבישול.
- אפשר להחליף את העדשים הכתומות בעדשים חומות/ירוקות אבל הן פחות יתפרקו בבישול.
- אם אין לכם עגבניות חתוכות דק Mutti polpa אפשר להשתמש גם בעגבניות מקולפות Mutti Pelati.
4 תגובות
נשמע מעניין ובריא.
מרק מצוין!!!
אני מוסיפה ציר ירקות והרבה פחות מלח מהכתוב.
פשוט מרק נפלא ?
איזה כיף לשמוע! תודה
הכנתי היום. מעולה!