מאפה חצילים וגבינות

קושי קל | מנה עיקרית
45 דקות דקות

מאפה איטלקי קלאסי

שלושה מרכיבים בלבד- חצילים, עגבניות וגבינות ויש לכם את אחת המנות המענגות שיש! קלאסיקה איטלקית במיטבה.

מאפה חצילים וגבינות

רכיבים

חומרים  3-4 מנות

אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות. 
  2. מקלפים את החציל (לא חובה) בסגנון זברה. משאירים פסים שחורים לאורכו. פורסים לאורך, יוצרים מכל חציל 3-4 פרוסות (תלוי בגודלו). 
  3. מרפדים תבנית בנייר אפייה, מברישים את החצילים בשמן זית ומפזרים מעל מלח.
  4. אופים למשך 25-35 דקות, עד שהחצילים שחומים ורכים.
  5. בינתיים מכינים את הרוטב- מחממים בסיר קטן 2 כפות שמן זית, מוסיפים את השום ומייד את שני סוגי העגבניות. מבשלים על אש נמוכה כ- 5 דקות, מתבלים במעט מלח, פלפל ואורגנו. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
  6. בתבנית אפייה, מניחים שכבה דקה של רוטב עגבניות. מעליה מניחים שכבה של פרוסות חציל.  מפזרים ⅓ רוטב עגבניות, ⅓ גבינת מוצרלה ו ⅓  גבינת פרמזן. יוצרים שכבה נוספת- חציל, עגבניות וגבינות. ממשיכים בסדר זה עד לשכבה האחרונה.
  7. אופים בתנור למשך 15 דקות עד שהגבינה שחומה. מגישים חם!

 

הטיפ של MUTTI

  • חשוב מאוד להשתמש בחצילים טריים מאוד! ככל שהחציל מתיישן הוא מפתח מרירות שתשפיע על כל המנה.
  • אפשר לגוון עם גבינות שאתם אוהבים- קשקבל, גראנה פדאנו, פקודרינו
  • אם אין לכם את שני סוגי העגבניות של Mutti, אין בעיה להשתמש רק בסוג אחד בכמות כפולה.
 

1 תגובות

 
 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

 

DISCOVER more RECIPES