אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
- מקלפים את החציל (לא חובה) בסגנון זברה. משאירים פסים שחורים לאורכו. פורסים לאורך, יוצרים מכל חציל 3-4 פרוסות (תלוי בגודלו).
- מרפדים תבנית בנייר אפייה, מברישים את החצילים בשמן זית ומפזרים מעל מלח.
- אופים למשך 25-35 דקות, עד שהחצילים שחומים ורכים.
- בינתיים מכינים את הרוטב- מחממים בסיר קטן 2 כפות שמן זית, מוסיפים את השום ומייד את שני סוגי העגבניות. מבשלים על אש נמוכה כ- 5 דקות, מתבלים במעט מלח, פלפל ואורגנו. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
- בתבנית אפייה, מניחים שכבה דקה של רוטב עגבניות. מעליה מניחים שכבה של פרוסות חציל. מפזרים ⅓ רוטב עגבניות, ⅓ גבינת מוצרלה ו ⅓ גבינת פרמזן. יוצרים שכבה נוספת- חציל, עגבניות וגבינות. ממשיכים בסדר זה עד לשכבה האחרונה.
- אופים בתנור למשך 15 דקות עד שהגבינה שחומה. מגישים חם!
הטיפ של MUTTI
- חשוב מאוד להשתמש בחצילים טריים מאוד! ככל שהחציל מתיישן הוא מפתח מרירות שתשפיע על כל המנה.
- אפשר לגוון עם גבינות שאתם אוהבים- קשקבל, גראנה פדאנו, פקודרינו
- אם אין לכם את שני סוגי העגבניות של Mutti, אין בעיה להשתמש רק בסוג אחד בכמות כפולה.
1 תגובות
נראה מעולה