אופן הכנה
- ממיסים את השמרים במעט מים.
- מערבלים את הקמח בקערת המיקסר במהירות אטית כ-3 דקות על מנת 'לפתוח' ולאוורר אותו.
- מוסיפים את שאר החומרים תוך כדי ערבול – בסדר הבא: מלח, מים בזילוף איטי, שמרים מומסים, ולבסוף יוצקים את שמן הזית.
- ממשיכים ללוש עד שמרקם הבצק הופך אחיד וחלק.
- מכסים את הקערה בניילון נצמד מניחים לו לנוח בטמפ' החדר,שעה עד שעה וחצי עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מוציאים את הבצק מהקערה, לשים להוצאת האוויר ומחלקים ל 6 חלקים שווים. יוצרים מכל חלק כדור ומניחים על מגש. מכסים במגבת ומתפיחים שעה וחצי נוספות.
- מחממים תנור לחום הגבוה ביותר 240-250 מעלות.
- פותחים כל כדור בעזרת מערוך או באופן ידני.מורחים שכבה דקה של רוטב פיצה של MUTTI ומפזרים שבבי גבינת מוצרלה (או אחרת) וכל תוספת אחרת שתרצו.
- אופים בחום מקסימלי עד שהבצק והגבינה מזהיבים. מומלץ להיצמד לתנור, זה קורה מהר.
**ניתן להקפיא את הבצק התפוח. כשרוצים לאפות פשוט מעבירים מחוץ למקפיא למשך שעה עד להפשרה מלאה.
הטיפ של MUTTI
- חשוב מאוד להשתמש בקמח ייעודי לפיצה, אנחנו ממליצים על קמח Pivetti 00 הפיצה תצא פריכה בקצוות ורכה במרכז.
- אם אין לכם את הרוטב פיצה של Mutti, אפשר להכין לבד עם עגבניות חתוכות דק Mutti Polpa במבשלים בסיר קטן עם מעט שמן זית, שן שום כתושה מלח וקורט אורגנו.
14 תגובות
האם אפשר להשתמש בשימרית במקום שמרים יבשים?
אם כם איזו כמות לק"ג קמח?
אין בעיה, שקית שמרית מתאימה לשימוש עם קילו קמח.
בצק מעולה!! יצאה פיצה מצויינת
איזה כיף!! תודה
מומלץ להתחיל לאפות את הבצק במחבת לפני שמכניסים לתנור על טורבו. נותן אותו אפקט של תנור פיצות
למה פה יש 580 מל מים ובאתר
https://www.ristrettoathome.co.il/recipes/classic-pizza
הרשמי של הקמח אומרים 500 ?
מה הכמות הנכונה?
אם אני עושה חצי קילו אז לעשות לקחת מהכל חצי מהכמות?
אכן כן
איפה אפשר לרכוש רוטב כזה לפיצה
תודה
אמנון
האם ניתן להקפיא את הבצק באם נשאר ?
ניתן להקפיא את הבצק אחרי ההתפחה, הוא דווקא יוצא אפילו יותר טעים אחרי הקפאה והפשרה איטית.
נראה מעולה
אפשר להשתמש בשמרים טריים אם כן כמה?
לא צריך לבשל את הרוטב כי זה מוציא את הארומה שלו!!!