אופן הכנה
- מערבלים את הקמח בקערת המיקסר במהירות אטית כ-3 דקות על מנת 'לפתוח' ולאוורר אותו.
- מוסיפים את חומרי הבצק תוך כדי ערבול – בסדר הבא: שמרים, מלח, מים בזילוף איטי ולבסוף יוצקים את שמן הזית.
- לשים את הבצק (במיקסר או ביד) בערך 7-10 דקות לישה עד שמרקם הבצק הופך אחיד ונעים למגע.
- מכסים את הקערה בניילון נצמד מניחים לו לנוח שעה עד שעה וחצי בטמפ' החדר, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מוציאים את הבצק מהקערה, מחלקים ל 20 חלקים שווים. יוצרים מכל חלק כדור ומניחים על מגש. מכסים בשקית ומתפיחים שעה נוספת.
- מחממים תנור לחום הכי גבוה במצב טורבו. פותחים כל כדור בעזרת הידיים לעיגול קטן (חשוב לא להשתמש במערוך כדי לשמור על אוויריות הבצק).
- מערבבים לפחית את השום הכתוש ומורחים כמות נדיבה של רוטב עגבניות. מזליפים מעל מעט שמן זית. מרפדים תבנית בנייר אפייה, מניחים את הפיצות ואופים במשך 10-12 דקות.
- לאחר שהפיצות מוכנות, מניחים להתקררות כ- 10 דקות. מסדרים מעל את התוספות שבחרתם. מתאים להגשה חמים או בטמפ׳ החדר.
הטיפ של MUTTI
- אם אין לכם את הרוטב לפיצה של Mutti, אפשר להשתמש בעגבניות חתוכות דק Mutti Polpa ולתבל במעט שמן זית, מלח ואורגנו.
- אפשר להכין את הפיצות מראש ורק לחמם מעט לפני ההרכבה הסופית.