אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- על קרש חיתוך מניחים 2 מקלות או שיפודי עץ בצידי תפוח האדמה ופורסים לפרוסות דקות כך שהחלק התחתון נשאר מחובר. (המקלות מונעים את החיתוך עד הסוף)
- מניחים את תפוחי האדמה בתבנית, מסלפים שמן זית ומפזרים מעל כל חד מלח גס. מעל מניחים את ענפי הרוזמרין ומכניסים לתנור למשך 50 דקות.
- כשתפוחי האדמה רכים מבפנים ופריכים מבחוץ מוציאים מהתנור ומניחים בין הפרוסות חתיכות של מוצרלה. מפזרים מעל 2 כפות של רוטב עגבניות, מזלפים מעט שמן זית ומכניסים שוב לתנור ל 15 דקות עד שהגבינה נמסה ומשחימה.
הטיפ של MUTTI
- ניתן להשתמש בכל רוטב עגבניות של Mutti שיש לכם בבית. פשוט להוסיף קצת תיבול (שמן זית, מלח ושום).
- אפשר להוסף זיתים, פטריות, בצל, ארטישוק. כל תוספת אחרת שאתם אוהבים על הפיצה שלכם תעבוד גם כאן.
- חשוב לוודא שתפוחי האדמה רכים לגמרי לפני שמכניסים את הגבינה לחריצים.