אופן הכנה
- מחממים מחבת עם שמן זית, מוסיפים בצל ושום ומטגנים עד לשקיפות. מוסיפים את השעועית המבושלת ומערבבים היטב.
- מתבלים בפפריקה מעושנת, פפריקה מתוקה, כורכום מלח ופלפל.
- מוסיפים הרכז והעגבניות המקולפות עם הרוטב למחבת. יוצקים את המים ומערבבים. ומבשלים למשך 10 דקות.
- ניתן לפזר מעל מעט עלי ירוקים – בזיליקום/פטרוזיליה/טימין ומעט פרמזן. מגישים עם אורז לבן.
הטיפ של MUTTI
- אפשר להמיר את העגבניות המקולפות Mutti pelati בעגבניות חתוכות Mutti polpa.
- אם משתמשים בשעועית מפחית חשוב לסנן ולשטוף אותה מהנוזלים לפני ההוספה למחבת.
- נהוג לחשוב על שעועית ברוטב עגבניות רק כתוספת למנה עיקרית אבל ילדים מאוד אוהבים את הפשטות של המנה והיא בהחלט יכולה לשמש כמנה עיקרית יחד אורז וסלט.
- למנה בשרית, ניתן להוסיף לתבשיל רצועות חזה עוף.