אופן הכנה
- מחממים בסיר שמן זית ומטגנים קלות את הבצל עד שהוא מתרכך. מוסיפים את השום הקצוץ ומטגנים עוד כ 2 דקות.
- מוסיפים את הגזר ומערבבים. מתבלים במלח, פפריקה ומעט פלפל שחור (לא חובה)
- מוסיפים את הפתיתים ומערבבים היטב עד שהתערובת עטופת את הגרגירים.
- בכלי נפרד מערבבים מים רותחים עם רסק עגבניות.
- יוצקים את התערובת לסיר עם הפתיתים, מביאים לרתיחה ולאחר מכן מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ 10 דקות.
הטיפ של MUTTI
- אפשר להפוך את הפתיתים לארוחה בסיר אחד- מטגנים רצועות חזה עוף או פרגית לאחר שלב טיגון הבצל וממשיכים לפי המתכון.
- אם רוצים להעשיר את המנה ניתן להוסיף מגוון של ירקות נוספים- כרובית, קישוא, שעועית ירוקה. חשוב לחלוט מעט את הירקות לפני ההוספה לפתיתים.