אופן הכנה
- מבשלים את השעועית הלבנה ב 2 ליטר מים עם הטימין עד לריכוך. מסננים ושומרים בצד את הנוזלים. *אם משתמשים בשעועית מבושלת מדלגים על שלב זה.
- בסיר גדול מטגנים בשמן זית את זרעי השומר והצ׳ילי. מוסיפים שום, גזרים, סלרי ובצל ומטגנים למשך מספר דקות עד שהם משנים גוון (לא להשחים). מוסיפים תפוחי אדמה וכרוב וממשיכים לטגן.
- מוסיפים את העגבניות המשומרות, כוס שעועית לבנה מבושלת ו-2 ליטרים מים רותחים (אפשר להמיר כאן את המים במי הבישול של השעועית).
- מבשלים למשך 45 דקות- עד שהירקות רכים.
- מוסיפים את הקייל הקצוץ ומבשלים למשך 7 דקות נוספות.
- לבסוף קורעים לתוך המרק את הלחם היבש ומערבבים. מבשלים משך 10 דקות נוספות עד שהמרק מסמיך.
- מתבלים במלח ופלפל. טועמים ומתקנים תיבול אם יש צורך
- מגישים עם זרזיף עדין של שמן זית, קרוטונים פריכים וגבינת פרמזן מגורדת דק.
הטיפ של MUTTI
- בכדי לקבל טעם עמוק יותר של עגבניות ניתן להמיר את העגבניות החתוכות Mutti Polpa בעגבניות שלמות Mutti Pelati שיתנו טעם ומרקם עשיר במיוחד.
- ניתן להמיר את השעועית בחומוס מבושל ולשנות את הרכב הירקות לפי בחירתכם.
- הלחם היבש שמתבשל בתוך המרק משפיע על הסמיכות והמרקם, חשוב לא לוותר על חלק זה במתכון.