אופן הכנה
- ממיסים חמאה ושמן זית במחבת גדולה ועמוקה. מוסיפים בצל ושום ומטגנים קלות, רק עד לריכוך.
- מוסיפים אורז ומטגנים היטב, תוך כדי ערבוב מתמיד, כמה דקות על להבה בינונית. מוסיפים יין ומאפשרים לאדי האלכוהול להתנדף.
- מערבבים את חומרי ציר העגבניות בסיר נפרד, מחממים את הציר ומכבים את האש.
- מוסיפים את הציר בהדרגה לאורז, בכל פעם מצקת אחת (ללא ענף הבזיליקום). מבשלים את האורז על להבה בינונית ומערבבים, עד שהנוזלים נטמעים בו. ממשיכים להוסיף לאורז בהדרגה את כל הציר.
- בודקים את האורז: הריזוטו מוכן כשהאורז רך, אך עדיין נגיס מעט במרכזו. אם האורז עדיין קשה מדי, אפשר להוסיף עוד מצקת מים רותחים. התהליך כולו לוקח בערך 25 דקות.
- מגישים עם שבבי פרמזן ועלי בזיליקום טריים.
הטיפ של MUTTI
- אם יש לכם ציר עוף או ירקות אפשר לשלב אותו עם רסק העגבניות שלנו בכדי לקבל טעמים עשירים יותר
- בשביל לקבל את התוצאה הטובה ביותר למנה, אנחנו ממליצים להשתמש בריזוטו מזן ארבוריו או קראנרולי תוצרת איטליה.
1 תגובות
לא ניתן לשמור