ריזוטו עגבניות מעודן

קושי בינוני | מנה
30 דקות

בציר עגבניות אדמדם

להכנת ריזוטו דרושים סבלנות וערבוב מתמיד כדי להגיע לטעם ולמרקם הסופי. הריזוטו שלנו מקבל לתוכו ציר עגבניות, שמורכב מרסק עגבניות, עלי בזיליקום טרי, מלח ופלפל. מתיקות הרסק מעניקה לריזוטו טעם ייחודי וצבע אדמדם עדין. 

ריזוטו עגבניות מעודן

רכיבים

חומרים ל-5-4 מנות 

  • 25 גרם חמאה
  • 2 כפות שמן זית
  • ½ בצל קצוץ דק מאוד
  • 3 שיני שום קצוצות דק
  • ½1 כוסות אורז ריזוטו 
  • ⅓ כוס יין לבן 

לציר עגבניות

  • 1.2 ליטר מים רותחים או ציר
  • 5 כפות רסק Mutti 
  • 1 ענף בזיליקום טרי
  • 2 כפיות מלח
  • 1 כפית פלפל שחור

להגשה

  • ⅓ כוס שבבי פרמזן
  • 7-6 עלי בזיליקום 

אופן הכנה

  1. ממיסים חמאה ושמן זית במחבת גדולה ועמוקה. מוסיפים בצל ושום ומטגנים קלות, רק עד לריכוך.
  2. מוסיפים אורז ומטגנים היטב, תוך כדי ערבוב מתמיד, כמה דקות על להבה בינונית. מוסיפים יין ומאפשרים לאדי האלכוהול להתנדף. 
  3. מערבבים את חומרי ציר העגבניות בסיר נפרד, מחממים את הציר ומכבים את האש. 
  4. מוסיפים את הציר בהדרגה לאורז, בכל פעם מצקת אחת (ללא ענף הבזיליקום). מבשלים את האורז על להבה בינונית ומערבבים, עד שהנוזלים נטמעים בו. ממשיכים להוסיף לאורז בהדרגה את כל הציר.
  5. בודקים את האורז: הריזוטו מוכן כשהאורז רך, אך עדיין נגיס מעט במרכזו. אם האורז עדיין קשה מדי, אפשר להוסיף עוד מצקת מים רותחים. התהליך כולו לוקח בערך 25 דקות.
  6. מגישים עם שבבי פרמזן ועלי בזיליקום טריים.

הטיפ של MUTTI

  • אם יש לכם ציר עוף או ירקות אפשר לשלב אותו עם רסק העגבניות שלנו בכדי לקבל טעמים עשירים יותר
  • בשביל לקבל את התוצאה הטובה ביותר למנה, אנחנו ממליצים להשתמש בריזוטו מזן ארבוריו או קראנרולי תוצרת איטליה.
 

1 תגובות

 
 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

 

DISCOVER more RECIPES