אופן הכנה
- מערבבים היטב את כל חומרי המילוי.
- פורסים עלה על משטח עבודה כשהאידרה פונה כלפי מעלה. ומניחים בערך כפית מילוי (תלוי בגודל העלה) בצורה של גליל מוארך.
- מקפלים פנימה את צידי העלה וממשיכים בגלגול עד לקבלת צורה של גליל מוארך ומהודק.
- מניחים בסיר בצפיצות וממשיכים בגלגול.
- בכלי גדול מערבבים את חומרי המילוי ויוצקים בעדינות על עלי הגפן. המים צריכים לכסות את שכבת העלים. מניחים צלחת על העלים, מכסים ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש ומבשלים כשעה וחצי.
הטיפ של MUTTI
- ניתן להשתמש גם בעלי גפן משומרים- יש לשטוף אותם היטב כמה בעמים במים לפני השימוש.
- אפשר להוסיף למתכון גם 250 גרם בשר בקר טחון.