אופן הכנה
- מבשלים את הפסטה חצי מהזמן הרשום על החבילה בהרבה מים עם מלח. בנתיים מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצלים עד שהם שחומים. מוסיפים כורכום, מלח ופלפל ומערבבים.
- מסננים את הפסטה ויוצקים את תערובת הבצל המטוגן על הפסטה ומערבבים.
- בסיר המיועד לחמין מטגנים את העוף במעט שמן מכל צדדיו ומעבירים לכלי.
- מפזרים את פרוסות תפוחי האדמה בתחתית הסיר (עם השמן שנשאר מטיגון העוף). מתבלים במלח ופלפל שחור. מניחים חצי מכמות הפסטה על תפוחי האדמה. מתבלים את נתחי עוף במלח ופלפל ומניחים על הפסטה ומפזרים שיני שום.
- מסננים את העגבניות השלמות מתוך הפחית ומניחים את העגבניות בין כרעי העוף. מפזרים את יתרת הפסטה מסביב לעוף.
- יוצקים לסיר את הנוזלים ומביאים לרתיחה על הגז, מנמיכים מבשלים כ 20 דקות. מבשלים את הביצים כ- 5 דקות במים רותחים ומניחים על הפסטה.
- מחממים תנור ל 110 מעלות ומניחים נייר אפייה מעל העוף (זה עוזר לתבשיל לא להתייבש בחלק העליון) מכסים את הסיר מעבירים לתנור למשך 6-8 שעות.
הטיפ של MUTTI
- ברוב המתכונים ממליצים להשתמש בפסטה מסוג בוקטיני אבל אפשר גם להשתמש בספגטי ואפילו ספגטיני בשביל לקבל פסטה יותר עדינה.
- חשוב לסנן את העגבניות השלמות מהמיץ לשהן ולהניח בין נתחי העוף. הרוטב שנשאר משמש לנוזלי הבישול.
2 תגובות
אפשר להכין את המתכון כפי שהוא ולוותר על העוף
לטובת הצמחונים ?
הפסטה לא יוצאת רכה מדי אחרי הבישול הארוך?