אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומזלפים מעט שמן זית בתחתית.
- להכנת הקציצות: מערבבים את כל המרכיבים יחד ולשים היטב. יוצרים כדורים בגודל כדור פינג פונג, מצפים במעט קמח ומניחים בתבנית. אופים במשך 20 דקות.
- בינתיים מכינים את הרוטב: מטגנים בצל ושום עד לריכוך. מוסיפים את העגבניות והמים הרותחים ומבשלים כ- 10 דקות.
- מתבלים במלח ואריסה ומערבבים. כשהקציצות מוכנות מניחים את הקציצות ברוטב ומבשלים כ- 10 דקות. לפני ההגשה מפזרים עלי כוסברה טריים ומגישים עם חלה טרייה או קוסקוס.
הטיפ של MUTTI
- ניתן להשתמש במחית עגבניות חלקה Mutti Passata אם מעדיפים מרקם חלק יותר לרוטב.
- אם אוהבים חריף אפשר להוסיף אריסה חריפה ופלפל ירוק.
- אפשר להגיש את הקציצות בתוך חלה טרייה.