קציצות עוף ברוטב עגבניות וחומוס

קושי בינוני | מנה עיקרית
60 דקות

סיר של חורף

סיר של קציצות ברוטב זה טעם של בית. תוסיפו לסיר גרגירי חומוס רכים, שעועית ירוקה ותבלינים וקיבלתם מנה חורפית שתחמם לכם את הבטן והלב.

קציצות עוף ברוטב עגבניות וחומוס

רכיבים

חומרים ל 5-6 מנות

לקציצות

  • ½ קילו חזה עוף טחון
  • ½ כוס תפוח אדמה מגורד דק וסחוט
  • 1 בצל בינוני מגורד וסחוט
  • חופן עלי פטרוזיליה קצוצים
  • ½ 1 כפיות מלח דק
  • ½ כפית פלפל שחור
  • 1כפית פפריקה מתוקה
  • ½ כפית כמון
  • ¼ כוס פירורי לחם
  • לציפוי: 1 כוס קמח רגיל או סולת 

לרוטב

1 כוס מים

½ 1 כוסות שעועית ירוקה עדינה

1 כוס חומוס מבושל (אפשר קפוא או מקופסא)

 

אופן הכנה

  1. מערבבים את כל מרכיבי הקציצות למסה אחידה. לשים את התערובת כ 2-3 דקות כדי לקשור את כל המרכיבים. (הלישה מאפשרת לוותר על תוספת של ביצים במתכון). מניחים את התערובת במקרר למשך חצי שעה לפחות.
  2. בנתיים מכינים את הרוטב: מטגנים בצל ושום עד להזהבה, מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב. מוסיפים רכז עגבניות, מחית עגבניות ומים, מערבבים ומביאים לרתיחה. 
  3. מוסיפים את החומוס והשעועית, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כחצי שעה.קציצות ברוטב שלב ההכנה והבישול
  4. להכנת הקציצות: מרטיבים מעט את הידיים, יוצרים קציצות מאורכות מעט ומצפים בקמח/סולת. 
  5. מחממים מחבת עם שמן לטיגון, מטגנים את הקציצות עד להזהבה ומעבירים מייד לרוטב.קציצות עוף ברוטב Mutti
  6. מבשלים את הקציצות בתוך הרוטב כחצי שעה נוספת, טועמים ומתקנים תיבול אם יש צורך.
  7. מגישים עם אורז או קוסקוס וסחיטה קלה של מיץ לימון.

הטיפ של MUTTI

  • אפשר להשתמש רק ברסק עגבניות ללא מחית עגבניות חלקה. הרוטב יצא לכם בטעם עמוק ועשיר. המחית הופכת את הרוטב למעט יותר קליל.
  • אפשר להחליף את העוף בבקר או לעשות חצי עוף, חצי בקר.
  • אם לא אוהבים שעועית ירוקה אפשר להחליף בדלעת, או תפוחי אדמה.
 
 
 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

 

DISCOVER more RECIPES